Dnes na večeru pripravíme langoše.

NETKY.SK • 8 August 2011, 11:04 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme langoše.

Dnes na večeru pripravíme langoše.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4-6 osôb:

1 kg hladkej múky, soľ, 1 kocka droždia, 1 hrnček vlažnej vody, 1 kocka cukru, olej na vyprážanie

Príprava:

Z ½ hrnčeka vlažnej vody, cukru, trošku soli a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho nalejeme do preosiatej múky, pridáme ostatnú vodu, vypracujeme vláčne cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Potom naolejovaným rukami odtŕhame z cesta a vyformujeme langoš, ktorý vyprážame z oboch strán na horúcom oleji. Langoše podávame s cesnakom, kečupom, nastrúhaným syrom, kyslou smotanou... Cesnakový sa výborne hodí aj k mliečnym polievkam.

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies