Dnes na večeru pripravíme pečeného pstruha s cesnakom. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 4 pstruhov, 8 strúčikov cesnaku, 200 g masla, 2 PL strúhanky, hladkú múku, 1 hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate.
Suroviny pre 4 osoby:
4 pstruhov, 8 strúčikov cesnaku, 200 g masla, 2 PL strúhanky, hladkú múku, 1 hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate. 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, biele korenie, citrón,
Príprava:
Rozotrený cesnak, soľ, bylinky, korenie zmiešame a rozdelíme na 2 časti. Pstruhy umyjeme, pokvapkáme citrónom a naplníme pripravenou hmotou. Obalíme v múke a opečieme na oleji. Druhú časť hmoty zmiešame s maslom a strúhankou. Pstruhy preložíme na pekáč, potrieme bylinkami a zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies