Zvolenský cestovateľský festival zavedie návštevníkov do neznámych kútov sveta

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 13:45 • 2 min
Zvolenský cestovateľský festival zavedie návštevníkov do neznámych kútov sveta

ZVOLEN - Zvolenské námestie privíta v stredu prvých hostí a divákov cestovateľského festivalu.

slovakia

left justify in out

Podujatie odštartuje Tomáš Šmátrala z organizácie Prales Deťom SK, ktorý porozpráva o skúsenostiach a zážitkoch z dobrovoľníckeho pobytu v dažďovom pralese Kostariky. "Prvý hosť bude hovoriť o tom, ako sú v Kostarike čistené pláže od plastov, o hasení lesných požiarov, protipytliackych hliadkach, monitorovaní veľkých šeliem a veľrýb, o vzdelávaní detí alebo o spolupráci s rangermi z národných parkov," informujú organizátori.

Vo štvrtok (20. 7.) bude dvojica cestovateľov Jana a Ivan rozprávať o ceste po Kaukaze.

V piatok (21. 7.) priblíži horský vodca, jeden zo siedmich Slovákov, ktorý vyliezol na Mount Everest Vlado Zboja, výstup na horu Mount Carstensz, ktorá je so svojimi 4884 metrami nad morom najvyššou horou ostrova Nová Guinea a celého svetadielu Austrália a Oceánia.

Sobota (22. 7.) patrí Monike Paločkovej, mladej lekárke, ktorú medicína zaviala do Burundi, Južného Sudánu, Kene či Albánska.

Posledný deň (23. 7.) Zvolenského cestovateľského festivalu bude venovaný Sýrii - krajine, ktorá bola pri vzniku prvých civilizácií a aj náboženstiev, ktoré poznačili a určili smerovanie sveta na najbližšie tisícročia dopredu.

Súčasťou festivalu je Street market food so svojou svetovou kuchyňou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Cestovanie - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies