Ed Sheeran vydal nový singel Eyes Closed

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 9:30 • 2 min
Ed Sheeran vydal nový singel Eyes Closed

BRATISLAVA - Anglický spevák a skladateľ Ed Sheeran vydal nový singel Eyes Closed. Skladba je predzvesťou albumu Subtract, ktorý vyjde 5. mája a ktorým spevák zavŕši sériu tzv. matematických albumov. Informovala o tom PR manažérka Renáta Tomášová.

slovakia

left justify in out

Sheeran pieseň Eyes Closed napísal už pred niekoľkými rokmi, jej témou bol rozchod. Po minuloročných udalostiach a smrti blízkeho priateľa dostal text skladby pre neho úplne nový význam, a tak sa k piesni vrátil a prepracoval ju. "Eyes Closed je o tom, že niekoho stratíte," hovorí Sheeran. "Vždy, keď idete von, čakáte, že ho stretnete. Všetko vám ho pripomína, aj veci, ktoré ste spolu robili. Niekedy sa potom musíte odvrátiť od reality, aby ste utlmili bolesť zo straty."

 

Zároveň so singlom vydal Sheeran aj videoklip, v ktorom ho prenasleduje modré monštrum. "Keď som premýšľal o koncepte hudobného videa Eyes Closed, hľadal som inšpiráciu vo filme Harvey," prezrádza Sheeran. "Jeho hlavný hrdina má imaginárneho priateľa, ktorým je obrovský králik, ktorého nikto iný nevidí. Existuje tiež kniha, ktorú čítam svojim dcéram, kde je smútok zastúpený imaginárnym stvorením. Smútok je často niečo, čo vás sprevádza, pohltí priestorom, v ktorom sa nachádzate. Môžete ho cítiť a vidieť len vy, nikto iný okolo vás to nedokáže. A tak som sa rozhodol vytvoriť vlastné veľké modré monštrum. Ako pesnička plynie a video pokračuje, je monštrum stále väčšie a väčšie až zaberie celú miestnosť a je to jediné, čo vidím. Rovnako ako smútok."

 

Eyes Closed klip: 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona