Zvolen opäť prehral, Košice zdolali Poprad 2:1 po predĺžení

NETKY.SK • 12 Október 2013, 08:43 • 2 min
Zvolen opäť prehral, Košice zdolali Poprad 2:1 po predĺžení

ŽILINA - Vo východniarskom derby začali aktívne domáci hráči a už v 2. minúte pálil na popradskú bránku Ladislav Nagy. O dve minúty neskôr sa dostal pred Sidorom k dorážke Jenčík, ale stav sa nezmenil.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril v 6. minúte počas presilovej hry Sojčík, ktorý zužitkoval prihrávku Biceka spoza bránky - 1:0. "Oceliari" mohli pridať druhý presný zásah v 11. minúte počas druhej početnej výhody, no Slovák a po ňom ani Spilar nedokázali prekonať popradského gólmana. Popradčania mali v ďalšom priebehu k dispozícii rovnako dve presilové hry, nič z nich nedokázali vyťažiť, pretože košickí hráči ich dobrým pohybom nepúšťali do zakončenia.

Prvú vážnejšiu šancu si hostia vypracovali v 25. minúte počas vylúčenia Svatoša, Krotákova strela z prvej však skončila iba v lapačke domáceho brankára. O štyri minúty neskôr si na opačnej strane vymenil puk Sojčík s Marcinkom, ale prvý menovaný nechal vyniknúť gólmana hostí. V 31. minúte sa ocitol pred Hylákom osamotený Paločko, v ideálnej pozícii nenamieril presne. O minútu neskôr mal gól na hokejke domáci Bartoš, minul však priestor bránky. V 35. minúte vypálil tvrdo Marcinko, Sidor neudržal puk a z bránkovej čiary ho "upratal" do bezpečia jeden z popradských obrancov. Na opačnej strane nebezpečne vypáli Mlynarovič, Hylák podržal svoj tím. V závere druhej dvadsaťminútovky boli blízko ku gólu hostia spod Tatier, počas početnej výhody puk z bránkovej čiary poslal do bezpečia obranca Chovan.

V úvode tretieho dejstva preveril pozornosť popradského brankára Svatoš, puk z jeho hokejky smeroval iba do ľavého betónu. V 48. minúte nechal vyniknúť Sidora v presilovej hre i Jenčík. O minútu neskôr to pred popradskou bránkou skúšali i Ladislav Nagy so Svatošom, recept na prekonanie gólmana hostí však nenašli. V 51. minúte si Sidor vychutnal i nebezpečné zakončenie Marcinka a najmä vďaka jeho výkonu Popradčania prehrávali najtesnejším rozdielom. Popradčania sa dočkali vyrovnania v 59. minúte, keď po ojedinelej akcii prekonal košického brankára Kroták - 1:1. V predĺžení rozhodol o víťazstve Košíc Kolba, ktorý zužitkoval početnú výhodu 4 proti 3.

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: "Mužstvo malo veľmi dobrý vstup do zápasu. Myslím si, že sme stretnutie mohli rozhodnúť už v prvej tretine. Vytvorili sme si dostatočné množstvo šancí, využili sme iba jednu v presilovej hre. Hra sa rozkúskovala a s výsledkom 1:0 sa vchádzalo do poslednej tretiny. Tú sme nehrali na výsledok a išli sme do nej aktívne, pričom sme chceli rozhodnúť. Šance zostali nevyužité a za to sme pykali v závere zápasu, keď nahodený puk nášmu brankárovi vypadol. V predĺžení sme ustáli oslabenie o jedného hráča a v závere sa ukázala naša kvalita a pripísali sme si dva body."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Vážim si bod z Košíc, pretože sa tu ťažko hrá a vyhráva. V prvej tretine sme boli málo v pohybe, boli sme zakríknutí a inkasoval gól v oslabení. Potom sa hra zlepšila kombinačne i takticky. Mali sme šance vyrovnať a myslím si, že remíza je zaslúžená. Rozhodla hra 4 proti 3, ktorú sme nevyužili a naopak náš súper áno."

 

Žilina prehrala s Duklou Trenčín 3:5
Optickú prevahu v úvode stretnutia mali domáci hokejisti. Hneď v prvých sekundách sa rútil Buc sám na Lašáka, ktorý však jeho blafák zneškodnil. Rastislav Pavlikovský sa v 7. minúte predral medzi kruhy a strelou zápästím namieril presne k pravej žrdi. V ďalšom priebehu tempo upadlo. Žilinčania mali ideálnu šancu vyrovnať v 86 sekúnd dlhej početnej výhode o dvoch hráčov, ale Lašáka vôbec neohrozili. Tesne pred sirénou zahrmelo znovu na opačnej strane, keď chybu domácej obrany potrestal Ondrej Rusnák a zavesil puk pod brvno Lacovej brány.

Žilinský tréner Jan Neliba pristúpil cez prestávku k výmene brankárov. Mareka Laca nahradil Maroš Mikoláš, ktorý už v prvých sekundách musel vyriešiť samostatný únik Mareka Kalusa. Obraz hry bol naďalej podobný ako v prvej tretine, väčších šancí bolo minimum. V 32. minúte domáci znížili, keď sa puk dostal k Drevenákovi a ten zblízka prestrelil Lašáka. V jednom zo súbojov sa potom previnil Marcel Šterbák, ktorý za hru so zdvihnutou hokejkou dostal štvorminútový trest. Hneď na jeho začiatku strieľal Novajovský, jeho pokus tečoval Mikula a puk prepadol za Mikolášov chrbát - 1:3.

Tretie dejstvo začali oba tímy takticky. Žilina sa chcela vrátiť do zápasu, lenže v 47. minúte sa v presilovej hre dostal k puku medzi kruhmi Komínek a zvýšil na rozdiel troch gólov. O 73 sekúnd neskôr po chybe trenčianskej obrany našiel Klouda Šterbáka a ten vykresal iskierku nádeje pre domáci tím. V 52. minúte však zaúradovala nová posila Dukly Kútny, ktorý sa oprel do puku medzi kruhmi a ten prešiel pomedzi Mikolášove betóny. V ďalšom priebehu už hostia kontrolovali svoje vedenie. Kalla 34 sekúnd pred sirénou už len znížil a domáci zaknihovali tretiu prehru v rade.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Dnes sme nenadviazali na zodpovedný výkon z Banskej Bystrice. Neboli sme dobre organizovaní a urobili sme množstvo individuálnych chýb. Podržal nás však brankár Lašák, ktorý nám vychytal víťazstvo a tri body. Základom nášho triumfu bolo aj to, že sme dokázali skórovať vždy počas tlaku domácich. Nehrali sme podľa našich predstáv, preto si tri body vážime."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Kolega to zhodnotil presne. Do zápasu sme vstúpili dobre, ale prakticky z prvej vážnejšej šance sme dostali gól. Potom nás zasiahla nervozita a nemáme hráčov takého kalibru, ktorí by dokázali takýto vývoj zvrátiť. Urobili sme chyby, ktorých sa musíme strániť. Mužstvo nezatracujem, chlapci bojovali, ale nemali sme šťastie."

Nitra zdolala Zvolen 4:1
Diváci videli pod Zoborom gól už po 58 sekundách hry, keď Novák poslal puk zo strany medzi kruhy, ten sa od Chrenka dostal pred bránu, kde osamotený Miroslav Kováčik dostal domácich do vedenia. V 15. minúte si šiel na tresnú lavicu sadnúť za podrazenie Zvolenčan Škvaridlo a Nitrania využili presilovú hru, keď zblízka dopravil puk do brány hostí Hamrák - 2:0. Minútu pred prvou sirénou obral Kmeč o puk obrancu Zvolena a Miroslav Pupák prestrelil Šimka - 3:0. 

V polovici stretnutia sa hosťom podarilo znížiť, Pokovič potiahol puk po pravej strane, spoza brány ho poslal medzi kruhy a Puliš prekonal domáceho Kristana - 3:1. V 36. minúte využila Nitra ďalšiu presilovku, Henrich Ručkay dostal prihrávku spoza brány ako na podnose a z prvej prekonal Šimka. Gólovú pozíciu mu pripravili Tománek a Stümpel. Aj v tretej tretine sa hral svižný hokej s príležitosťami na oboch stranách, no diváci už gól nevideli. 

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Prvý gól nasmeroval celé stretnutie, hostia nakopili množstvo chýb a my sme to dokonale využili. Potom sme sa začali trochu predvádzať a súťažiť, kto dá krajší gól. Dúfali sme, že sa Zvolenu nepodarí pretrhnúť zlú sériu, že sa u nás nechytí a sme radi, že sme ju ešte predĺžili. Zvolen však nepatrí tam, kde je."

Dušan Kapusta, asistent trénera Zvolena: "Vedeli sme, že to bude v Nitre veľmi ťažké, ale po takých dvoch hrubých chybách, ako sme urobili na začiatku, bolo rozhodnuté. Keď vedie taký súper ako Nitra na domácom ľade 3:0, to sa ťažko otáča, navyše Nitra nedohrávala zápas, hrala naplno celý zápas a z našej strany to bolo v závere už len chytanie zajaca."

Martin po dlhom boji zdolal Skalicu 5:4
Tak ako vo štvrtkovom stretnutí proti reprezentačnej 20-tke ani proti Skalici nevyšiel domácim úvod. Už v 3. minúte využili Záhoráci presilovku a Školiak po obkorčuľovaní bránky otvoril gólový účet stretnutia. V 8. minúte už bolo 2:0 pre Skalicu, keď Vyrúbalík presne trafil od modrej čiary. Až potom sa prebrali hokejisti MHC z letargie a vyrovnali hru. V ďalších minútach sa hralo raz pred jednou, raz pred druhou bránkou. Viac práce mal Lipovský a postupne pochytal dobré strelecké pokusy Markoviča, Ďatelinku, Berana a Smreka. Kapituloval až v 20. minúte, keď Važan premenil ideálne uvoľnenie od Fujeríka. Gól do šatne domácich povzbudil a už v 37. sekunde druhej tretiny vyrovnali, keď sa druhýkrát presadil Važan. 

Domáci potom zabudli na zadné vrátka a úplne voľný Stieler v 25. minúte opäť zaistil vedenie pre hostí. Už o dve minúty Fujerík zrovnal skóre zápasu. V 34. minúte zase strhol vedenie na stranu Skaličanov Kalináč, keď hostia poriadne uzamkli domácich. O tri minúty neskôr však opäť svietil na ukazovateli skóre nerozhodný stav, keď Themár prekvapil Lipovského - 4:4. V tretej tretine mali viac z hry domáci. Boli častejšie pri puku a mali dvakrát výhodu o dvoch hráčov, ale presilovky hrali staticky a takmer bez streľby. Gól už v riadnom hracom čase nepadol a tak sa predlžovalo. V 61. minúte mal veľkú príležitosť rozhodnúť Trška, ale Dzubina sa nenechal prekonať. Rovnako pochodil aj Ďatelinka pred Lipovským a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V druhej sérii rozhodol o víťazstve Martina Markovič. 

Daniel Babka, tréner MHC Mountfield: "Po včerajšej prehre sme dnes nastúpili odhodlane a s úmyslom bodovať. Napriek dvojgólovému vedeniu hostí sme potom podali maximálny a bojovný výkon. Bol to náš najlepší výkon v tejto sezóne. Škoda, že sme sa nedokázali presadiť v tretej tretine v presilovkách. Remíza v riadnom hracom čase bola zaslúžená. V nájazdoch rozhodol Markovič a brankár Šúrek."

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "V Martine sme chceli vyhrať. Mali sme výborný úvod, viedli sme 2:0. Hra však bola vyrovnaná a v závere prvej tretiny strelili domáci kontaktný gól. V druhej tretine mali viac z hry a zaslúžene vyrovnali. V tretej tretine sme bojovnosťou našich hráčov ubránili oslabenia. V samostatných nájazdoch boli domáci úspešnejší a šťastnejší. S bodom tak nakoniec musíme byť spokojní." 

Piešťany vyhrali nad Banskou Bystricou
Tabuľkoví susedia zaťažili do 10. kola konto brankárov rovnako, no pod Urpínom bezgólový stav po dvoch tretinách odhalil na oboch stranách streleckú nemohúcnosť. Šancí málo nebolo, žiadala sa len väčšia chladnokrvnosť pri zakončení. Najbližšie ku gólu mal v 23. min Macík, Handlovský mu perfektne 'nabil' a žŕdka tak zazvonila, že zarezonovala v ušiach všetkým divákom v hľadisku. V prvej tretine vystrašil domáceho brankára najviac hosťujúci Saliji, v oslabení prenikol v 7. min až pred brankára a prinútil Kalembu k vážnejšiemu zákroku. V 12. min mohol otvoriť skóre aj Zigo, puk do siete nepretlačil, a tak trochu úsmevne skončila aspoň akcia v poslednej sekundy tretiny, keď sa namiesto puku ocitol aký bol dlhý a široký v bránke. V druhej časti hry začali domáci viac korčuľovať a vytvárali si aj dobré strelecké príležitosti. Vynikal v nich najmä Hudec, v 21. min nádejne prenikol, v 29. min bekhendom ohrozil Tomeka a o dve minúty neskôr opäť ukázal útočnú chuť, len gól sa mu neustále vyhýbal. 'Baranov' druhá tretina dosť potrápila, v 33. min spálil ďalšiu príležitosť Luinter a nádejný bol aj teč Chovana po strele Melanda v 36. min, ktorý skončil mimo. Piešťanci mali šťastie, že neinkasovali, no aj smolu, že nestrelili gól. 

V 32. min Haring napol všetky svaly na strelu, v rozhodujúcej chvíli sa však zošmykol na ľad, pred zaznením sirény sa neosvedčil v zakončení ani Holovič a Melichárek. Ako ľahko sa strieľajú góly, keď sa dobre zamieril ukázal v 41. min Matúš Chovan, z uhla sa trafil zľava dokonale a zbavil Tomeka čara nepriestrelnosti. V 45. min Lunter spálil možnosť na zvýšenie náskoku vďaka výbornému zákroku Tomeka, na druhej strane Melichárek v 51. min neprestrelil hradbu tiel, trvalejší tlak si však hostia nevypracovali, navyše sa v 55. min nechal vylúčiť Biro, a zápas vyústil aspoň v dramatický záver. Power play hostí bez brankára sa začala 80 sekúnd pred klaksónom a o 40 sekúnd sa hostia vďaka bombe Filipa radovali z vyrovnania. V predĺžení mohol rozhodnúť domáci White, zápletku však napokon museli rozriešiť až samostatné nájazdy a v nich najšťastnejší Šišovský.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Bol to veľký boj, bránilo sa tesne, vznikalo menej šancí. Strelili sme ako prvý gól, mohli sme pridať ďalší, v závere by sa nám nemalo stávať, že inkasujeme a napokon prehráme celý zápas. Málo strieľame, zbytočne špekulujeme, čakáme na lepšie stojaceho hráča, v tréningu streľbu nacvičujeme, musíme však pridať."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Najlepšia bola z našej strany prvá tretina, aj sme si vytvorili šance, no v druhej tretine nás lepšie korčuľujúci Bystričania dostali pod tlak. V tretej tretine sme v úvode inkasovali, dosť nás to položilo, našťastie nám vyšiel vabank a v nájazdoch sme si užili aj šťastie. Možno vonku hráme bez kŕčovitosti a darí sa nám zbierať body. Máme kvalitný káder, určite musíme ukázať viac aj doma."

Výsledky:

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Góly: 32. Drevenák, 47. M. Šterbák, 60. Kalla - 7. Pavlikovský, 19. Rusnák, 35. Mikula, 46. Komínek, 52. Kútny. 
Rozhodovali: D. Konc - Sčensný, Holienka, vylúčení: 5:4, navyše: Dornič 10 minút za napadnutie zozadu - Lašák 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, striedania: 21. Mikoláš za M. Laca (Žilina), 1315 divákov

HK Nitra - HKM Zvolen 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Góly: 1. Kováčik, 16. Hamrák, 19. Pupák, 36. Ručkay - 30. Puliš 
Rozhodovali: Stano - Jobbágy, Smrek, vylúčení 3:3, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2571 divákov

MHC Mountfield Martin - HK 36 Skalica 5:4 pp a sn (1:2, 3:2, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 20., 21. Važan, 27. Fujerík, 37. Themár, rozhodujúci nájazd Markovič - 3. Školiak, 8. Vyrúbalík, 25. Stieler, 34. Kalináč. 
Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Smerek, vylúčení: 5:6, navyše: Lipovský (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 65. Šúrek za Dzubinu (MHC), 1500 divákov

HC'05 B. Bystrica - ŠHK 37. Piešťany 1:2 sn (0:0, 0:0, 1:1, -0:0, 0:1)
Góly: 41. Matúš Chovan - 60. Filip, rozh. sam. nájazd Šišovský. Rozhodcovia Kubuš - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení 1:2, presilovky 0:0, oslabení 0:0, 1232 divákov

HC Košice - HK Poprad 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Góly: 6. Sojčík, 64. Kolba - 59. Kroták. Rozhodovali: Lokšík - R. Bednár, Tornay, vylúčení: 6:7, navyše: L. Nagy (HC Košice) 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4266 divákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies