Zverstvo: Osemročná nevesta zomrela počas svadobnej noci!

NETKY.SK • 9 September 2013, 16:18 • 2 min
Zverstvo: Osemročná nevesta zomrela počas svadobnej noci!

SANÁ - Smrť osemročného dievčatka, ktoré zomrelo v Jemene po nútenom sobáši počas svadobnej noci, šokovala mnohých ľudí v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa jemenských médií dievča menom Ravan zomrelo v hotelovej izbe mesta Harád potom, ako mu po pohlavnom styku s dospelým ženíchom praskla maternica. Podľa informácií ľudskoprávnych aktivistov muž pochádzal zo Saudskej Arábie a za dievča zaplatil jeho otec v prepočte 2024 eur. Spolupracovník Jemenského centra na ochranu ľudských práv povedal pre médiá: "Po tomto strašnom prípade opakujeme našu požiadavku, aby manželstvo smeli uzatvárať len osoby, ktoré dosiahnu vek 18 rokov."

Islamskí politici už viackrát predložili návrh zákona o sobášoch, doteraz bezúspešne. Svadba maloletých dievčat je v Jemene relatívne rozšírená. V roku 2008 vyvolal veľkú pozornosť v krajine prípad 10-ročnej Nudšúd Alíovej, ktorá na súde v meste Saná požiadala o rozvod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies