Obhajcovia Stanley Cupu na pokraji vypadnutia, Dallas postupuje do druhého kola

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 10:08 • 2 min
Obhajcovia Stanley Cupu na pokraji vypadnutia, Dallas postupuje do druhého kola

NEW YORK - Tohtoročná edícia playoff NHL je veľmi zaujímavá z pozície slabších postupujúcich tímov po základnej časti. Po Columbuse a Colorade, ktoré vyradili dva najlepšie tímy Tampu a Calgary, postupuje aj Dallas Stars. Ten si poradil v šiestich zápasoch s finalistom Stanley Cupu z roku 2017 Nashville Predators.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Dallasu Stars zdolali v šiestom zápase 1. kola playoff Nashville Predators 2:1 po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:2. Víťazný gól texaského tímu strelil v 78. minúte John Klingberg. Pre švédskeho beka to bol premiérový gól vo vyraďovacej časti NHL v kariére. Stal sa po Paulovi Cavallinim (1994) a Mattiasovi Norströmovi (2008) iba tretím obrancom v klubovej histórii, ktorý skóroval v predĺžení v zápase playoff. Ako jediný to dokázal v súboji, v ktorom Stars spečatili svoj postup. "Chceli sme to dnes dokončiť a nenaťahovať ďalej sériu. Brali sme to ako zápas číslo sedem," povedal Klingberg pre zámorské médiá.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Honored and excited to represent @dallasstars in the upcoming #nhlallstar game. 🏒🥅

Príspevok, ktorý zdieľa John Klingberg (@klingbergjohn),

 

Veľkou oporou "hviezd" bol brankár Ben Bishop, ktorý vykryl 47 striel. Prekonal ho iba Austin Watson, ktorý v 6. minúte otvoril skóre. Na nedostatok práce si nemohol sťažovať ani druhý brankár na ľadovej ploche Pekka Rinne, ktorý predviedol 49 úspešných zákrokov. Obaja brankári si vytvorili s počtom zákrokov osobné maximá v rámci vyraďovacej časti. "Začali sme pomalšie, v druhej a tretej tretine sme sa postupne zlepšovali. Nebol to jednoduchý zápas, pretože súper hral výborne. Samozrejme, náš najlepší hráč bol 'Bish'. Chytal neskutočne," pochválil svojho brankára tréner domáceho tímu Jim Montgomery. Stars narazia v konferenčnom semifinále na St. Louis, presne ako tomu bolo pred tromi rokmi pri poslednej účasti Dallasu v playoff. Blues vtedy vyhrali sériu v siedmich zápasoch. Ten posledný však skončil obrovským debaklom pre Stars, navyše na ich domácom ľade.

 

 

Víťazi z minulého roku určite nečakali, že sa budú až takto trápiť hneď v prvom kole. navyše s mužstvom, ktoré v posledných rokoch nepatrilo medzi pravidelných účastníkov playoff. Avšak Carolina má mladé mužstvo a počas sezóny sa im podarila aj zaujímavá výmena, keď k "hurikánom" prišiel Nino Niederreiter, švajčiarsky hokejista a veľká hviezda Minnesoty, ako aj národného mužstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A new chapter has begun. I’m proud and happy to be a part of the @nhlcanes 🌪🌪🌪🏒

Príspevok, ktorý zdieľa Nino Niederreiter (@thelnino22),

 

Hurricanes zvíťazili v šiestom stretnutí 1. kola vyraďovačky nad Washingtonom Capitals 5:2. Víťazný gól strelil Jordan Staal, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Brankár "hurikánov" Petr Mrázek si pripísal 23 úspešných zákrokov, recept na neho našli iba Brett Connolly a kapitán hostí Alexander Ovečkin. Pre ruského kanoniera to bol 65. gól v playoff, čím sa v historickom poradí NHL osamostatnil na 22. mieste.

 

 

 

 

 

"V zápase sme sa dopustili niekoľkých zaváhaní, za ktoré sme pykali, ale hrali sme tvrdo. Každý hráč nechal na ľade všetko. Bolo pre mňa cťou viesť mužstvo v tomto zápase," vyjadril sa tréner Hurricanes Rod Brind’Amour. "Odpovedali sme na zvonenie. Už od začiatku série hovorím, že ak nám bude súper klopať na dvere, tak ho tak ľahko nepustíme dnu," poznamenal kapitán Caroliny Justin Williams. V tejto sérii stále platí, že vždy zvíťazí domáci tím. "Myslím si, že dnes večer sme potrebovali trochu lepší výkon od všetkých našich hráčov. Za prehru si môžeme sami," vyjadril sa tréner "Caps" Todd Reirden.

 

 

Caroline sa tak podarilo zvládnuť klinickú smrť a s obhajcami pohára "Caps" si to rozdajú v zápase číslo 7 o všetko. Washington s Ovechkinom budú mať výhodu domáceho prostredia. V poslednom domácom zápase si takto poradili s Carolinou 6:0. Stav série je však 3:3 a playoff už veľakrát ukázalo, že na ľade sa môže stať čokoľvek. Rozhodujúci siedmy zápas o postup do semifinále Východnej konferencie je na programe v noci na štvrtok o 1.00 SELČ vo Washingtone. Víťaz sa v 2. kole stretne s New Yorkom Islanders.

 

1. kolo playoff NHL

6. zápas štvrťfinále Východnej konferencie

CAROLINA HURRICANES - WASHINGTON CAPITALS 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly: 11. Foegele (Hamilton, Slavin), 22. Teräväinen (Aho), 44. Staal (McGinn, Faulk), 52. Williams (Pesce, Staal), 57. Hamilton (Martinook) – 6. Connolly (Eller, Burakovsky), 16. Ovečkin (Orlov, Niskanen). Brankári: Mrázek - Holtby.

/stav série: 3:3/

 

6. zápas štvrťfinále Západnej konferencie

DALLAS STARS - NASHVILLE PREDATORS 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 26. Comeau (Faksa), 78. Klingberg (Radulov, Seguin) – 6. Watson (Boyle, Subban). Brankári: Bishop - Rinne.

/konečný stav série: 4:2, Dallas postúpil do semifinále konferencie/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona