Faerské ostrovy v apríli na víkend pre turistov zatvoria; dôvodom je údržba

NETKY.SK • 20 Február 2019, 16:01 • 2 min
Faerské ostrovy v apríli na víkend pre turistov zatvoria; dôvodom je údržba

KODAŇ - Faerské ostrovy, skupina 18 ostrovčekov medzi Škótskom a Islandom, budú na jeden víkend na konci apríla pre turistov zatvorené z dôvodu plánovanej údržby. Výnimku budú mať len tí návštevníci, ktorí budú chcieť miestnym pri údržbe pomôcť, informovala v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Gudrid Hojgaardová, šéfka miestneho turistického výboru, v stredu uviedla, že súostrovie ročne navštívi okolo 100.000 ľudí.

 

"Turizmus však nie je len o číslach," povedala ďalej a dodala, že cieľom miestnych orgánov je ostrovy "uchovať a ochrániť".

 

 

Miestnym obyvateľom môže pri plánovanej údržbe zameranej na udržanie skalných ostrovčekov "čistých a nedotknutých" pomôcť tiež asi stovka návštevníkov. Za prácu dostanú ubytovanie a stravu.

 

Faerské ostrovy, na ktorých žije asi 50.000 ľudí a 80.000 oviec, lákajú turistov svojimi vzrušujúcimi prírodnými scenériami vrátane vodopádov či hojnej vtáčej populácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies