Zuzulová vyhrala slalom EP v konkurencii rivaliek zo Svetového pohára

NETKY.SK • 27 Január 2012, 07:53 • 2 min
Zuzulová vyhrala slalom EP v konkurencii rivaliek zo Svetového pohára

Zuzulová vyhrala slalom EP v konkurencii rivaliek zo Svetového pohára

slovakia

left justify in out

img

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová s prehľadom zvíťazila vo štvrtkovom slalome Európskeho pohára vo švajčiarskom Melchsee Frutt. Základ víťazstva položila už v prvom kole, v ktorom dosiahla o 32 stotín sekundy rýchlejší čas ako druhá Švédka Frida Hansdotterová. 
V druhom kole Zuzulovej na triumf pohodlne stačil aj šiesty najrýchlejší čas - druhá Emelie Wikströmová zo Švédska zaostala o 79 stotín a jej krajanka Therese Borssenová na treťom mieste o rovnú sekundu. Čerstvá zlatá medailistka zo zimných olympijských hier mládeže Petra Vlhová obsadila 19. priečku a tretia Slovenka Jana Gantnerová 27. pozíciu. V pretekoch sa zišla veľmi solídna konkurencia zo Svetového pohára, viac ako desať slalomárok má koeficient štartovej listiny v SP v prvej 30-ke. Okrem Zuzulovej sú v elitnej 15-ke aj Švédky Therese Borssenová a Frida Hansdotterová. Popri Slovenke Barbore Lukáčovej súťaž nedokončila ani bývalá majsterka sveta, Češka Šárka Záhrobská. 
Slalom EP - Melchsee Frutt: 
1. Veronika Zuzulová 1:40,93 min (48,92+52,01), 2. Emelie Wikströmová +0,79 s, 3. Therese Borssenová (obe Švéd.) +1,00, ..., 19. Petra Vlhová +3,06, 27. Jana Gantnerová (obe SR) +5,26.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies