Zemetrasenia v Turecku budú stáť poisťovne 2,4 miliardy USD

NETKY.SK • 20 Február 2023, 12:00 • 2 min
Zemetrasenia v Turecku budú stáť poisťovne 2,4 miliardy USD

ANKARA - Spoločnosť Karen Clark & ​​Company (KCC), ktorá sa zaoberá modelovaním katastrof, na základe svojich predbežných odhadov očakáva poistné straty z ničivých zemetrasení v Turecku vo výške 2,4 miliardy USD (2,26 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Počet ľudí, ktorí zahynuli pri najsmrteľnejšom zemetrasením v modernej histórii Turecka, stúpol na 39.672, informovali v sobotu (18. 2.) úrady. Celkové straty na majetku sa odhadujú na takmer 20 miliárd USD, uviedla spoločnosť KCC. Údaje KCC o poistných škodách nezahŕňajú Sýriu, kde katastrofa znásobila humanitárnu krízu spôsobenú 12-ročnou vojnou. Zemetrasenia zničili alebo ťažko poškodili viac ako 41.000 budov v desiatich z 81 tureckých provincií, uvádza sa v správe. Nešťastie, ku ktorému došlo začiatkom februára, je najväčšou prírodnou katastrofou v Turecku od zemetrasenia v roku 1939, informovala firma. Americká banka JPMorgan vo štvrtok (16. 2.) odhadla, že priame náklady v súvislosti so zničenými fyzickými štruktúrami v Turecku by mohli dosiahnuť 2,5 % domáceho produktu alebo 25 miliárd USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies