Zuzulová po treťom mieste: Je to skvelá bodka za sezónou

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 16:54 • 2 min
Zuzulová po treťom mieste: Je to skvelá bodka za sezónou

MERIBEL - Lepší záver sezóny si ani nemohla želať. Po dvoch druhých miestach v Maribore a Aare sa slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová dostala na pódium aj vo finálovom slalome Svetového pohára. Dve konštantné a dynamické jazdy jej vo francúzskom Meribeli vyniesli tretiu priečku.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa teraz v takej pohode, že mi je jedno, na akom kopci jazdím. Ten v Meribeli nebol zasa až taký úplne jednoduchý. Snažila som sa ísť v oboch kolách čo najlepšie a podarilo sa. Je to skvelá bodka za sezónou, lepšie som ju ani nemohla zavŕšiť," povedala v rozhovore pre TASR Velez-Zuzulová, ktorá sa v celkovom poradí slalomu posunula z ôsmej na konečnú šiestu priečku. V renkingu štartovej listiny SP pre žrebovanie prvej sedmičky a druhej osmičky je na rovnakej pozícii.

 

Sezóna sa pre Velez-Zuzulovú nezačala šťastne, koncom novembra si zranila meniskus. Preteky v Kühtai a Záhrebe nedokončila, piate miesto v januárovom nočnom slalome vo Flachau v generálke na MS však bolo pre ňu tým správnym stimulom. "Dodalo mi to veľa sebavedomia pred svetovým šampionátom. Dokázala som sama sebe, že môžem opäť konkurovať najlepším. Najrýchlejší čas v druhom kole bol dôkazom toho, že sa dostávam do sľubnej formy, ktorú som na MS pretavila v štvrté miesto."

 

Slovenská reprezentantka sa už teší na novú sezónu. "Posledné úspešné výsledky sú pre mňa veľkým povzbudením. Po dnešných pretekoch prišla za mnou Shiffrinová a povedala mi, že na budúci rok to bude medzi nami pekný súboj. Určite je to výzva, chcela by som ju čo najviac popreháňať." Iba 20-ročná Američanka dobyla od svojho vstupu do veľkého lyžovania v intervale necelých troch rokov všetky slalomové trofeje, ktoré sa dali. A pridala k tomu aj 14 víťazstiev v slalomových pretekoch SP vrátane triumfu v Meribeli.

 

Veľkým lákadlom pre Velez-Zuzulovú v novej sezóne budú aj preteky na domácej pôde. Jasná sa vracia do kolotoča SP po dlhých rokoch, v Nízkych Tatrách sa pôjde slalom a obrovský slalom. "Budú to skoro posledné preteky v sezóne, no určite sa teším, že sa predstavím pred slovenskými fanúšikmi. Snom každého športovca je pretekať doma."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies