NHL 2020/2021 Východná divízia: Washington Capitals, Pittsburgh Penguins

NETKY.SK • 12 Január 2021, 12:47 • 2 min
NHL 2020/2021 Východná divízia: Washington Capitals, Pittsburgh Penguins

Zajtra to opäť celé začne. Stredajším zápasom o 23:3O SELČ medzi Philadeiphiou Flyers a Pittsburghom Penguins odštartuje nová sezóna NHL. Jej formát však bude oproti minulým ročníkom podstatne odlišný.

slovakia

left justify in out

Každé mužstvo čaká 56 zápasov základnej časti. Tentoraz si však sily zmerajú len tímy v rámci divízii. Vedenie NHL rozdelilo 31 mužstiev do 4 skupín a dnes si predstavíme prvé dva z Východnej divízie.

 

img

 

V tejto skupine sa nám predstaví 8 tímov. Väčšina sa nachádza na východnom pobreží USA. Podľa viacerých kritikov bude práve toto najsilnejšia divízia aktuálneho ročníka, i keď v nej nefigurujú poslední finalisti, ktorí si zmerali sily o Stanleyho pohár.

 

Príchody Caps 

Zdeno Chára síce menil dres, no ostal na východe USA. Boston sa rozlúčil so svojím dlhoročným kapitánom a ten svoje služby poskytol šampiónom z roku 2018 Washingtonu Capitals. Mužstvo z hlavného mesta USA získalo okrem Cháru do obrany aj Justina Schultza z Pittsburghu, ďalšieho rivala z východnej divízie.

 

img

 

Odchody

Caps okrem iného prišli o brankára, ktorý im vychytal Stanley Cup. Braden Holtby zamieril do Vancouveru a spočiatku to vyzeralo, že v bráne pre túto sezónu bude ako jednotka nastupovať Henrik Lundqvist. Švédsku brankársku legendu však napokon čaká operácia srdca a hovorí sa už aj o možnom konci kariéry.

 

Slovenské a české zastúpenie 

Ako jednotka by teda mohol nastupovať Ilja Samsonov z Magnitogorsku, i keď kemp Washingtonu si vyskúšal aj dlhoročný gólman Ottawy Craig Anderson. Na súpiske Caps figurujú okrem Cháru ešte dvaja Slováci – Richard PánikMartin Fehérváry. Za jastrabov hrajú aj Česi Jakub Vrána, Michal Kempný a dvojka v bráne Vítek Vaneček.

 

img

 

Predikcia

V nabitej východnej divízii to budú mať Caps nesmierne ťažké. Z každej skupiny postupujú do playoff len 4 tímy, navyše počas základnej časti sa hrajú zápasy len v rámci jednej skupiny. Alexa Ovečkina a spol tipujeme na umiestnenie tesne pod čiarou postupu, teda 5. miesto vo Východnej divízii.

 

Príchody Pens 

Pittsburgh Penguins sa po minuloročnom nevydarenom playoff vybral cestou obmeny kádru, avšak prestavba to nie je. Najväčšie hviezdy Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang či z mladších Jake Guentzel v tíme ostávajú. Za Schultza je to miesto v obrane pre Codyho Ceciho z Toronta a prišiel aj Mark Jankowski z Floridy. Z Toronta prišiel do Pittsburghu mladý Fín Kasperi Kapanen taktiež z Toronta.

 

img

 

Odchody 

Justina Schultza sme už spomínali pri Caps, ten odisšiel práve od Penguins. Ani tučniakov neminul veľký posezónny kolotoč brankárov. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu a jednotka v bráne "tučniakov." Matt Murray nepresvedčil vedenie Pitts a upísal sa na niekoľko rokov Ottawe Senators. Jednotkou sa tak stal, a po minuloročných výkonoch úplne zaslúžene, Tristan Jarry. Z väčších mien poputoval ešte na Floridu Patrik Hornqvist.

 

img

 

Back to back champions 

Súpiska Penguins vyzerá tiež celkom silná, lenže na východe sú tri silnejšie tímy. Ešte dlho sa bude spomínať na obdobie rokov 2016 a 2017, kedy "tučniaci" obhájili víťazstvo o Stanleyho pohár, čo sa v novodobej histórii súťaže ešte nikomu nepodarilo. Naša predikcia je aj napriek tomu taká, že Pittsburgh skončí na 6. mieste, pod Washingtonom Capitals.

 

img

 

Možno sa vám zdá, že dva silné tímy, ktoré za posledných 5 rokov získali 3 Stanley Cupy tipujeme na nepostupové priečky pre playoff. Onedlho sa však dostaneme aj ku zvyšným mužstvám tejto nabitej divízie, a vysvetlíme si, prečo sú naše predikcie takéto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies