UEFA začala disciplinárne konanie s Ukrajinou

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 10:26 • 2 min
UEFA začala disciplinárne konanie s Ukrajinou

Nyon - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie s Ukrajinou. Zareagovala tak na protesty Luxemburskej futbalovej federácie (FLF) a Portugalskej futbalovej federácie (FPF), ktoré spochybnili štart Juniora Moraesa v ukrajinskom drese vo vzájomných stretnutiach kvalifikácie ME 2020.

slovakia

left justify in out

Prípadom sa bude zaoberať Kontrolný, etický a disciplinárny výbor UEFA na jednom zo svojich zasadnutí, dátum zatiaľ nestanovili. Informovala o tom oficiálna stránka riadiacej organizácie európskeho futbalu.

 

 

Luxemburčania i Portugalci spochybnili Moraesovo ukrajinské občianstvo. Podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) musí každý hráč, ktorý zmení reprezentáciu, žiť v novej krajine neprerušene aspoň päť rokov. Tridsaťjedenročný Moraes je rodák z Brazílie, ukrajinské občianstvo získal 18. marca 2019, tesne pred začiatkom kvalifikácie. Na Ukrajine bol štyri roky a osem mesiacov, keď v roku 2017 odišiel na trojmesačné hosťovanie do čínskeho klubu Tchien-ťin Tchien-chaj.

 

Ukrajine hrozí kontumácia oboch zápasov. S Portugalskom remizovala 0:0, v Luxembursku zvíťazila 2:1 a je na čele B-skupiny.

 

 

Ukrajina sa bráni

Generálny sekretár Ukrajinskej futbalovej federácie (FFU) Jurij Zapisockij vyhlásil, že v prípade údajného neoprávneného štartu Júniora Moraesa v marcových zápasoch kvalifikácie ME 2020 proti Portugalsku (0:0) a Luxembursku (2:1) nedošlo k žiadnemu porušeniu pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 

"Moraes získal naše občianstvo v súlade s platnou ukrajinskou legislatívou. Všetko prebehlo podľa pravidiel, nenastalo žiadne porušenie predpisov FIFA," vyhlásil Zapisockij podľa webu football.ua. "V každej krajine sa na získanie občianstva vzťahujú príslušné vnútroštátne právne predpisy. Nepochybujeme o tom, že bolo všetko dodržané a Moraesovo občianstvo bolo prijaté v súlade s právom," doplnil Zapisockij.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies