Zuzana Čaputová odletí do Španielska

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 19:08 • 2 min
Zuzana Čaputová odletí do Španielska

BRATISLAVA - Prezidentka bude zastupovať Slovensko na samite NATO v Madride. Odcestuje tam v utorok.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Samit lídrov NATO sa oficiálne skončí vo štvrtok.

 

img

 

„Ide o jedno z najdôležitejších stretnutí lídrov Severoatlantickej aliancie za posledné obdobie, na ktorom budú diskutovať najmä o tom, ako ruská agresia na Ukrajine ovplyvnila bezpečnosť v Európe vrátane Slovenska,“ priblížil Strižinec. Doplnil, že lídri sa budú zaoberať aj reakciou aliancie na nové bezpečnostné prostredie. V tejto súvislosti budú hovoriť o posilnení vojenskej prítomnosti na východnom krídle.

 

Prečítajte si tiež: Smer-SD a Hlas-SD sa pustili do Boria Kollára: Je to klamstvo!

 

Aliancia tiež podľa Strižinca prijme novú strategickú koncepciu na ďalšie desaťročie. „Všetky tieto diskusie sú kľúčové aj pre bezpečnosť Slovenskej republiky,“ podotkol.

 

img

 

K rokovaniu Severoatlantickej rady sa online pripojí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zúčastnia sa na ňom aj ďalší uchádzači o členstvo v NATO – Fínsko, Švédsko, Gruzínsko a Bosna a Hercegovina. Po prvý raz budú na samite aj lídri Austrálie, Japonska, Južnej Kórey a Nového Zélandu, priblížil hovorca.

 

V predvečer oficiálneho začiatku samitu sa Čaputová zúčastní na slávnostnej večeri podávanej španielskym kráľom Filipom VI. a kráľovnou Letiziou v Kráľovskom paláci v Madride.

 

Možno vás zaujme: Putin dostal pozvánku na summit G20. Takúto odpoveď zrejme nečakali!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies