Zrútenie budovy si pravdepodobne vyžiadalo stovky mŕtvych

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 10:01 • 2 min
Zrútenie budovy si pravdepodobne vyžiadalo stovky mŕtvych

SOUL - Severná Kórea sa ospravedlnila príbuzným, ktorí stratili tento týždeň svojich blízkych pri zrútení sa obytnej budovy v hlavnom meste Pchjongjang.

slovakia

left justify in out

O život pravdepodobne prišli stovky ľudí. Ospravedlnenie bolo prvým oficiálnym priznaním tragédie, ktorá sa stala v utorok na predmestí hlavného mesta Pchjongjang. Severokórejská tlačová agentúra KCNA uviedla, že výstavba budovy neprebehla podľa predpisov a stavebný dozor konal nezodpovedne. Agentúra priznala, že došlo k obetiam na životoch, počty však neuviedla. Dodala, že záchranné práce sa skončili v sobotu. Minister pre verejnú bezpečnosť Čcho Pu-il sa ospravedlnil a uviedol, že zanedbal dohľad na projektom výstavby, čo viedlo k tejto "nepredstaviteľnej nehode".

 

Nemenovaný predstaviteľ z juhokórejského ministerstva pre zjednotenie potvrdil, že v Pchjongjangu sa v utorok zrútil 23-poschodový obytný dom. Nachádzalo sa v ňom 92 bytov. "Stovky mohli prísť o život za predpokladu, že každá rodina má v priemere štyroch členov," povedal s tým, že nie je známe, koľko ľudí sa nachádzalo v budove v čase nešťastia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies