Lekári sa spojili s krajmi. Idú bojovať za lepšie zdravotníctvo!

NETKY.SK • 6 Jún 2022, 13:38 • 2 min
Lekári sa spojili s krajmi. Idú bojovať za lepšie zdravotníctvo!

BRATISLAVA - Slovenská lekárska komora (SLK), združenie SK 8 a predsedovia samosprávnych krajov podpísali minulý týždeň Memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská informovala, že ich cieľom je priniesť zlepšenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti a naštartovanie reformy v zdravotníctve. 

 

 

„Podpísané memorandum predstavuje prelom v doterajšej spolupráci medzi SLK a jednotlivými samosprávnymi krajmi,“ uviedla Závodská.

 

Obe strany deklarovali záujem o spoluprácu najmä v oblastiach rozvoja a zvýšenia dostupnosti zdravotnej starostlivosti, tvorby siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, stabilizácie lekárov, zdieľania údajov, financovania preneseného výkonu štátnej správy a rovnakej legislatívnej úpravy verejných funkcií prenesených na SLK voči všetkým registrovaným zdravotníckym pracovníkom. Od memoranda si sľubujú aj zvýšenie spokojnosti pacientov.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár oznámil dátum jesenných volieb

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies