Zomrela dcéra Winstona Churchilla

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 15:42 • 2 min
Zomrela dcéra Winstona Churchilla

LONDÝN - Mary Soamesová, ktorá bola posledným žijúcim dieťaťom legendárneho britského premiéra Winstona Churchilla, zomrela v sobotu vo veku 91 rokov.

slovakia

left justify in out

Médiá o tom dnes informoval jej syn Nicholas Soames, poslanec britského parlamentu za Konzervatívnu stranu.
      

Mary Soamesová, ktorá sa narodila 15. septembra 1922, bola najmladším z piatich detí Winstona a Clementine Churchillovcov.
      

Počas druhej svetovej vojny, keď Churchill viedol boj Británie s nacistickým Nemeckom, jeho dcéra Mary pracovala pre Červený kríž a dobrovoľnícke ženské zbory a slúžila v rôznych vojenských jednotkách v Londýne, Belgicku a Nemecku. Svojho otca sprevádzala na viacerých zahraničných cestách, vrátane rokovaní s prezidentom USA Harrym Trumanom a sovietskym vodcom Josifom Stalinom.
      

Vydala sa za politika Konzervatívnej strany Christophera Soamesa a mala s ním päť detí. Keď sa stal lordom, získala titul lady. 
      

Soamesová bola známa aj ako spisovateľka - napísala viacero kníh o svojej rodine, vrátane životopisu svojej matky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies