Zomrel Cory Wells z kapely Three Dog Night

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:17 • 2 min
Zomrel Cory Wells z kapely Three Dog Night

LOS ANGELES - Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák Cory Wells, známy z rockovej kapely Three Dog Night. Hudobník naposledy vydýchol 20. októbra v meste Dunkirk v štáte New York. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Smutnú správu potvrdil na oficiálnej webstránke skupiny threedognight.com spevák Danny Hutton.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný hudobník označil zosnulého kolegu za úžasného interpreta, ktorý zaspieval čokoľvek. "Boli sme spolu od roku 1965 a jeho náhly odchod ma šokoval," dodal Hutton.


Cory Wells, vlastným menom Emil Lewandowski, sa narodil 2. februára 1941 v Buffale v štáte New York. Bol jedným z troch hlavných spevákov kapely Three Dog Night, v ktorej pôsobil od jej vzniku v roku 1967 až do septembra tohto roka, keď musel pre bolesti chrbta prestať koncertovať. Medzi najúspešnejšie albumy, ktoré so skupinou vydal, patria štúdiovky It Ain't Easy (1970), Harmony (1971) a Seven Separate Fools (1972), koncertný záznam Captured Live at the Forum (1969) či kompilácia Golden Bisquits (1971). Zaspieval si v hitoch Try a Little Tenderness, Eli's Coming, Mama Told Me (Not to Come), Never Been to Spain, Shambala, Let Me Serenade You, Sure As I'm Sittin' Here, Play Something Sweet (Brickyard Blues) alebo Joy to the World.
Informácie pochádzajú z webstránky threedognight.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies