Značka Good Angels Košice definitívne končí! Manažér tímu je z financovania športu na Slovensku sklamaný

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 15:06 • 2 min
Značka Good Angels Košice definitívne končí! Manažér tímu je z financovania športu na Slovensku sklamaný

KOŠICE - Nastávajúca finálová séria s Ružomberkom bude posledná pre družstvo Good Angels Košice v slovenskej extralige basketbalistiek. Generálny manažér tímu Daniel Jendrichovský potvrdil, že značka Good Angels končí a od budúcej sezóny ju v najvyššej slovenskej súťaži nahradí Akadémia Young Angels.

slovakia

left justify in out

"Či sa niekedy ešte Good Angels vráti na scénu, ukáže budúcnosť. Sedemnásť rokov, počas ktorých sme boli stále vo finále extraligy, má svoj koniec. Nechcem nikoho viniť, došiel som na koniec svojej cesty. Verím, že dievčatá sa vo finále pobijú o to, aby skončili s číslom 15 v počte majstrovských titulov v rade. Bude to pekná výzva aj pre ostatné kluby prekonať to," uviedol Daniel Jendrichovský na stredajšom brífingu v Košiciach.

Jendrichovský nechcel otvorene hovoriť o dôvodoch svojho konca v klube, ktorého značku roky úspešne budoval aj na medzinárodnej scéne. Priamo však povedal, že profesionálny šport na úrovni sa na Slovensku robiť nedá. "V kútiku duše som veril, že Zákon o športe sa zmení, že priority mesta Košice budú trochu iné a náš stánok, v ktorom hráme, dostane budúcnosť, ale nedostal. Neutekám však z boja, lebo mi zostáva na krku 250 detí v 14 družstvách. Im chcem v budúcnosti venovať všetku energiu, ktorú som doteraz venoval profesionálnemu športu," skonštatoval Jendrichovský.

"Anjelky" dlhodobo dominujú slovenskej najvyššej súťaži, inak to nebolo ani v práve vrcholiacom ročníku 2017/2018. V základnej časti utrpeli jedinú prehru, v poslednom kole podľahli Piešťanom. V nadstavbe ani vo vyraďovacej časti neokúsili trpkosť prehry ani raz. Good Angels navyše majú za sebou aj úspešné vystúpenia na medzinárodnej scéne - V Európskom pohári FIBA sa dostali až do štvrťfinále, vo Východoeurópskej lige dokázali obhájiť titul.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies