Matej Tóth sa s Dudinskou päťdesiatkou rozlúčil desiatym titulom majstra Slovenska na 20 km

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 16:54 • 2 min
Matej Tóth sa s Dudinskou päťdesiatkou rozlúčil desiatym titulom majstra Slovenska na 20 km

SLOVENSKO - Slovenský reprezentant Matej Tóth sa v Dudinskej päťdesiatke rozlúčil deviatym miestom.

slovakia

left justify in out

Úradujúci olympijský šampión, ktorý už má istotu štartu pod piatimi kruhmi aj v lete 2021 v Tokiu, nemal v Dudinciach špeciálne ciele a chcel len zúročiť doterajšiu kvalitnú prípravu.

 

img

 

S výkonom 1:22:14 hodiny sa umiestnil v Top 10 a bol suverénne najlepším Slovákom a druhým najlepším Európanom. Ako jediný sa pod 1:20:00 hodiny dostal Mexičan Andrés Eduardo Olivas Núňez, druhý skončil jeho krajan Noel Ali Chama Almazán a tretí finišoval Eider Arivaldo z Kolumbie.

Tridsaťosemročný Matej Tóth sa po olympijských hrách v Tokiu chystá oficiálne ukončiť kariéru športovca, preto bol sobotňajší jubilejný 40. ročník Dudinskej päťdesiatky pre neho rozlúčkový. V Dudinciach si pripísal svoj 23. štart a dosiahol tam okrúhly desiaty národný titul na 20 km.

 

Najlepším Slovákom bol na 21. pozícii Michal Morvay. Morvay sa stal aj majstrom SR na tejto vzdialenosti a v olympijskom rebríčku sa posunul zo 49. miesta smerom nahor, čím urobil ďalší krok na ceste k účasti pod piatimi kruhmi.


"Šiel som na to postupne, na pocity, pomaličky som zrýchľoval, a keď som už vedel, že som na tom dobre, poslednú desiatku som sa snažil ísť, čo to dalo. Napriek tomu, že som sa usmieval, vydal som zo seba maximum. Bolo to fakt úžasné. Môj cieľ bol, ak by koleno vydržalo, zlepšiť si osobný rekord a tajne som dúfal, že pokorím aj štvorhodinovú hranicu. Nečakal som, že sa pod ňu dostanem až tak výrazne,“ povedal Morvay podľa oficiálneho webu Slovenského atletického zväzu.
 

Prečítajte si tiež: Slovenským Chodcom roka sa stal Matej Tóth, ocenenie získal už po 13-krát v kariére



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies