Zmena v podaní posilňujúcej dávky vakcíny na Slovensku!

NETKY.SK • 13 December 2021, 19:25 • 2 min
Zmena v podaní posilňujúcej dávky vakcíny na Slovensku!

BRATISLAVA - Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) sa Slovensko pripojilo k ostatným krajinám sveta, kde skrátili interval na základe relevantných vedeckých štúdií.

slovakia

left justify in out

Podať posilňujúcu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 bude na Slovensku možné už po 3 mesiacoch. Vyplýva to z aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej 3. dávky mRNA vakcíny. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

 

img

 

Posilňujúcu dávku je možné podať kompletne zaočkovanej osobe vo veku od 18 rokov najskôr o 3 mesiace po podaní poslednej dávky základnej 2-dávkovej očkovacej schémy. Ako doplnila Eliášová, aj osobám, ktoré okrem absolvovania základnej vakcinačnej schémy následne prekonali ochorenie COVID-19, alebo im podali monoklonálne protilátky, je možné podať posilňujúcu dávku tiež po 3 mesiacoch buď od prekonania ochorenia, alebo po podaní monoklonálnych protilátok.

 

Prečítajte si tiež: Milan Krajniak potvrdil, ako to bude s návštevami rodiny počas Vianoc

 

Kompletne zaočkovanej osobe jednodávkovou vakcínou je možné podať posilňujúcu dávku už po 2 mesiacoch.

"Umožnenie skrátenia intervalu medzi podaním posilňovacej dávky je ďalším výrazným krokom k záchrane zdravia a životov občanov, a to najmä v čase, keď sa očakáva výrazný nástup ďalšej mutácie koronavírusu – omikronu," uviedol minister zdravotníctva.

 

img

 

Možno vás zaujme: Existuje prvý prípad uzdravenia z nákazy variantom omikron. WHO však varuje pred zníženým účinkom vakcín

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies