Pápež František sa modlil pred prázdnym námestím, súčasťou obradu krížovej cesty boli aj deti

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 12:47 • 2 min
Pápež František sa modlil pred prázdnym námestím, súčasťou obradu krížovej cesty boli aj deti

RÍM - Pápež František sa na Veľký piatok večer zúčastnil na obrade krížovej cesty. Pre pandemické opatrenia sa udalosť uskutočnila na prázdnom Námestí svätého Petra vo Vatikáne.

slovakia

left justify in out

Súčasťou neobvyklej krížovej cesty boli deti, ktoré pri každom zastavení čítali svoje obavy a sny. Pontifik ich počúval a odpovedal im modlitbami.

Obrad sa druhý rok po sebe nemohol pre pandémiu ochorenia COVID-19 konať v rímskom Koloseu, kde táto udalosť tradične priťahuje tisíce pútnikov, turistov i miestnych. Namiesto toho boli na spomenutom vyľudnenom námestí rozmiestnené zapálené sviečky.

Chlapci a dievčatá sa striedali pri čítaní emotívnych príbehov. Mnohé súviseli s utrpením, ktoré počas ostatného roka so sebou priniesla pandémia koronavírusu.

 

"Zo sanitky vystúpili muži, ktorí vyzerali ako astronauti, pokrytí ochrannými plášťami, rukavicami, maskami a štítmi. Odviezli dedka, ktorý niekoľko dní ťažko dýchal. Bolo to naposledy, čo som dedka videl," prečítalo jedno z detí.

 

Ďalšie vyslovilo ľútosť nad osamelosťou a tým, že nemohlo navštevovať svojich starých rodičov, aby ich ochránilo pred nákazou. Obrad, ktorý pripomína Ježišovo utrpenie niekoľko hodín pred jeho ukrižovaním a smrť na kríži, sa skončil pápežovým požehnaním a objatím všetkých prítomných detí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies