Zlozvyky, ktoré nám ničia zdravie

NETKY.SK • 22 November 2013, 11:31 • 2 min
Zlozvyky, ktoré nám ničia zdravie

BRATISLAVA – Držíte diétu, cvičíte, obliekate sa moderne, ale priznajte si, niektoré hygienické návyky sú pre vás cudzie. Čo najškodlivejšieho robíte a vôbec vám to nepríde divné? Prečítajte si zopár vecí, na ktoré by ste si mali dávať pozor.

slovakia

left justify in out

Zaspávanie s make-upom

Ak budete mať šťastie, spôsobí vám spánok s make-upom iba zopár vyrážok, ak sa ale zabúdate odličovať častejšie, čaká vás suchá pokožka, vrásky a dokonca si môžete vypestovať alergiu. Spánok s riasenkou vám môže naviac spôsobiť opuch očí, ale tiež zápal spojiviek alebo jačmeňové zrno. Preto sa vyplatí stráviť večer pár minút v kúpeľni a zbaviť vašu pleť všetkých líčidiel.

Ťažká kabelka na rameni

Je veľa potrebných vecí, ktoré potrebujete mať celý deň po ruke, a s ich počtom úmerne stúpa aj hmotnosť kabelky. V dôsledku toho sa ale zvyšujú zdravotné riziká úrazu chrbáta, bolesti krčnej chrbtici, migréna, svalová stuhlosť a hlavne sa naučíte zle držať telo. Nečakajte, kým bude neskoro a preberte svoju kabelku, určite nepotrebujete všetko, čo v nej nosíte.

Zlá veľkosť podprsenky

Skoro 70% žien nosí nesprávnu veľkosť podprsenky. Tá ale ovplyvňuje nielen vzhľad pŕs, ale tiež zdravie. Príliš tesná podprsenka často môže za bolesti chrbtice a pŕs, otlačeniny a odreniny kože, zlý krvný obeh a mravčenie, ale tiež môže byť dôsledkom zlé trávenie. Naopak príliš voľná podprsenka, ktorá prsiam neposkytuje dostatočnú oporu, môže za ich ochablosť a bolesť pri pohybe.

Hryzenie nechtov

Tento zlozvyk vás môže pripraviť o nechty. Ich ohrýzaním narušujete rast, môžete si poškodiť nechtové lôžko alebo do neho priniesť infekciu. Rovnako tak z nechtov, pod ktorými sa ukrýva mnoho nečistôt a baktérií, si môžete priniesť infekciu do úst. Naviac ruky s takýmito nechtami nevyzerajú dobre.

Kontaktné šošovky po dobe nosenia

Ak si chcete zarobiť na poriadny problém, potom je ideálne prenášať kontaktné šošovky a nevymieňať roztok v ich púzdre. Podľa štúdii tak robí až 67% ľudí, a tak chcú najčastejšie ušetriť peniaze za nové. Ale problémy, ktoré si tým spôsobíte, vás budú stáť oveľa viac, ako nový pár šošoviek. Koledujete si o očnú infekciu, trvalé poškodenie rohovky alebo zápal spojiviek.

Dotýkanie očí so špinavými rukami

Kto z nás si pred tým, než si pretrie oči, umyje ruky? Asi nikto. Práve toto je jedna z najmenej hygienických vecí, ktoré denne robíte. Čakať vás môže infekcia očí, jačmeňové zrno a iné očne problémy, ktoré môžu byť aj trvalé a nebezpečné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies