Živnostníci po upozornení Sociálnej poisťovne zaplatili 123,7 tis. eur

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:55 • 2 min
Živnostníci po upozornení Sociálnej poisťovne zaplatili 123,7 tis. eur

BRATISLAVA - Živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) zaplatili v novembri Sociálnej poisťovni omeškané poistné vo výške 123 724 eur. Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, urobili tak po doručení esemesky alebo e-mailovej správy, ktorá im pripomenula aktuálny nedoplatok za október.

slovakia

left justify in out

"Sociálna poisťovňa rozoslala v novembri 4 502 správ v štyroch regiónoch - Bratislava, Žilina, Banská Bystrica a Košice. Uhradením poistného reagovalo 1 027 samostatne zárobkovo činných osôb,“ uviedol Višváder.

 

Úhrada poistného včas a v riadnej výške je podľa hovorcu poisťovne najlepší spôsob, ako predísť narastaniu penále za každý deň omeškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu. "V prípade doručenia sms alebo e-mailovej správy je potrebné čo najskôr uhradiť dlžné poistné na účet svojej pobočky Sociálnej poisťovne alebo v prípade nejasností sa s ňou kontaktovať,“ tvrdí. 

 

Rozosielanie esemesiek a e-mailových správ je ústretová služba Sociálnej poisťovne, ktorá živnostníkom pripomína aktuálny nedoplatok za predošlý mesiac. Sociálna poisťovňa plánuje túto službu od januára budúceho roka rozšíriť na celé Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies