Zisk OMV pred úrokmi a zdanením prekonal očakávania

NETKY.SK • 5 November 2015, 11:42 • 2 min
Zisk OMV pred úrokmi a zdanením prekonal očakávania

VIEDEŇ - Rakúska energetická skupina OMV za tretí štvrťrok vykázala zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) po vylúčení jednorazových položiek a zmien hodnoty jej zásob v sume 495 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka bol tento zisk nižší o 25 %. Napriek tomu prekonal prognózu analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí v priemere odhadovali, že bude na úrovni 361 mil. eur.


Spoločnosť vo štvrtok uviedla, že počas tretieho štvrťroka jej rafinérsky segment naďalej kompenzoval slabosť segmentu prieskumu a ťažby. V snahe o zmiernenie negatívneho vplyvu nízkych cien ropy OMV zredukovala svoje plány v oblasti investícií, pričom profitovala z rafinérskej činnosti a z podnikania jej siete staníc pohonných hmôt.


Spoločnosť OMV vznikla v roku 1956 a v súčasnosti má vedúcu pozíciu integrovaného ropného a plynárenského koncernu v strednej Európe. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej firmy OMV Slovensko od roku 1991, keď bola v Bratislave otvorená prvá čerpacia stanica pod značkou OMV. V súčasnosti je na Slovensku podľa internetovej stránky spoločnosti 91 čerpacích staníc a zamestnáva takmer 1 200 pracovníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies