Zisk IBM za prvý štvrťrok prekonal očakávania

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 10:25 • 2 min
Zisk IBM za prvý štvrťrok prekonal očakávania

NEW YORK -  Americká technologická a konzultačná spoločnosť International Business Machines Corp. (IBM) v prvom štvrťroku dosiahla zisk v objeme 1,75 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Jej zisk na akciu za január až marec bol v sume 1,85 USD. Zisk firmy po úprave o jednorazové položky a náklady súvisiace s fúziami a akvizíciami dosiahol 2,38 USD na akciu. Týmto výsledkom spoločnosť prekonala očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že upravený zisk na akciu bude vo výške 2,34 USD na akciu.

Tržby spoločnosti za prvé tri mesiace tohto roka boli na úrovni 18,16 mld. USD, čím firma IBM nenaplnila očakávania trhu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks, prognózovali, že tržby budú vo výške 18,49 mld. USD. IBM očakáva, že za celý tento rok dosiahne zisk 13,80 USD na akciu. Hodnota akcií firmy od začiatku tohto roka posilnila mierne viac ako o 2 percentá, pričom akciový index Standard & Poor's 500 stúpol o takmer 5 percent.

(1 EUR = 1,0682 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies