Zima sa ešte odkladá: Babie leto pokračuje, teplo bude cez víkend aj cez týždeň

NETKY.SK • 6 November 2015, 12:52 • 2 min
Zima sa ešte odkladá: Babie leto pokračuje, teplo bude cez víkend aj cez týždeň

BRATISLAVA - Najbližšie dni bude na Slovensku pekné počasie. Nastane obdobie neskorého babieho leta. Slnečno by malo byť počas víkendu a na začiatku budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

"Babie leto je obdobie suchého, málo veterného, slnečného a cez deň pomerne teplého počasia vyskytujúceho sa na jeseň," uviedol Miroslav Šinger zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Ráno a dopoludnia vznikajú takzvané radiačné hmly.

 

Ranné hmly sa podľa Šingera budú vzhľadom na neskorý dátum rozplývať dlhšie. "No nemali by byť celodenné," informoval.

 

Predpoveď počasia na Piatok:

Jasno až polojasno, popoludní v západnej polovici Slovenska miestami  až oblačno. Ráno a dopoludnia v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najvyššia denná teplota 10 až 15, pri hmle a nízkej oblačnosti 5 až 10 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 9 stupňov. Fúkať bude slabý vietor.

 

Sobota:

V noci polooblačno až oblačno, cez deň postupne až veľká oblačnosť a miestami, najmä na severe slabé zrážky. V nižších polohách lokálne hmlisto. Nočná teplota 1 až -4, na západe miestami okolo 3 st. Denná teplota 9 až 14 stupňov, na východe miestami aj chladnejšie. Fúkať bude slabý vietor.

 

Nedeľa:

Oblačno, postupne až polooblačno. V nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota 7 až 1 stupňov. Denná teplota 12 až 17, pri hmle a nízkej oblačnosti okolo 9 stupňov. Fúkať bude severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), na východe len  slabý južný vietor.

 

Babie leto bude pokračovať aj cez týždeň – Pondelok:

Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách a miestami aj v nižších polohách polojasno. Ojedinele mrholenie. Nočná teplota 6 až 0 stupňov. Denná teplota 7 až 12, pri malej oblačnosti okolo 14 stupňov.

 

Utorok:

Oblačno až zamračené, popoludní zmenšovanie oblačnosti. Hmlisto. Ojedinele slabý dážď.  Nočná teplota 8 až 3 stupňov. Denná teplota 11 až 17 stupňov.

 

Streda:

Premenlivá, cez deň časom veľká oblačnosť. Miestami prehánky, najmä na severe a východe krajiny. Nočná teplota 10 až 5 stupňov. Denná teplota 11 až 16 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies