Žilinskí cestári sú pripravení, očakávajú prvé sneženie

NETKY.SK • 4 Október 2016, 15:45 • 2 min
Žilinskí cestári sú pripravení, očakávajú prvé sneženie

ŽILINA – Cestári Žilinského kraja sú pripravení na očakávané prvé sneženie. V pohotovosti je 34 vodičov so sypačmi a nakladačmi, ktorí budú operatívne reagovať na problémy zjazdnosti na cestách.

slovakia

left justify in out

„V závode Horné Považie je to päť vodičov, na Kysuciach a Orave po šesť, o liptovské cesty sa postará sedem pracovníkov a v Turci bude nachystaných okamžite vyraziť do terénu desať šoférov,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. Zimnú údržbu ciest možno sledovať aj na webovej stránke www.regionzilina.sk, kde si možno aktuálne overiť, v ktorých úsekoch vozidlá posýpajú alebo zhŕňajú sneh.


Žilinský samosprávny kraj má na zimu zatiaľ pripravených vyše 11-tisíc ton chemického a takmer 22-tisíc ton inertného materiálu. Jeho množstvo bude podľa potrieb dopĺňať. „O bezpečnosť a zjazdnosť ciest sa bude v plnej prevádzke starať 247 zamestnancov. K dispozícii máme 112 sypačov, osem snehových fréz, 15 traktorov, 24 nakladačov a deväť nákladných vozidiel,“ dodal riaditeľ krajského odboru dopravy Ivan Mokrý.

 

Žilinský kraj sa v zime stará o údržbu 1 356 kilometrov ciest II. a III. triedy, 493 kilometrov ciest I. triedy a takmer 18 kilometrov rýchlostných ciest. „Obvykle začínajú naše strediská správy ciest zimnú údržbu až v novembri, no pri výkyvoch počasia musíme byť v strehu a zasiahnuť hneď, ako je to možné,“ dodal Blanár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies