Žijú si lepšie ako Slováci: Utečenci v Nemecku dostávajú stovky eur mesačne

NETKY.SK • 12 Január 2017, 12:00 • 2 min
Žijú si lepšie ako Slováci: Utečenci v Nemecku dostávajú stovky eur mesačne

BERLÍN – Nemecko je pre utečencov rajom na zemi. Migranti tam totiž dostávajú dokonca viac peňazí, ako sociálne slabí Nemci. Podľa portálu Berlin Journal je to až trojnásobne viac ako dostávajú Nemci odkázaní na sociálne dávky.

slovakia

left justify in out

Utečenci v Berlíne dostávajú 11 eur na deň. V Mníchove a v meste Kleve dokonca až 16 eur na deň, čo je asi 480 eur na mesiac. To však nie je celková suma, pretože tento denný príspevok je iba na stravu. Dostávajú aj mesačné vreckové vo výške 147 eur.

 

Na druhú stranu, sociálne slabí Nemci odkázaní na sociálne dávky dostávajú Iba 4,72 eura na deň (asi 143 eur na mesiac).

 

Migranti teda celkovo dostávajú v Nemecku asi 627 eur na mesiac. Poberatelia sociálnych dávok v Nemecku si musia vystačiť so 404 eurami na mesiac. Treba však k tomu pripočítať rôzne ďalšie príplatky, ktoré občania Nemecka odkázaní na sociálne dávky dostávajú.

 

To však nič nemení na tom, že utečenci vyjdú nemeckých občanov poriadne draho. A nehovoriac o tom, že dostávajú viac ako je minimálna mzda na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies