Zidane chcel byť trénerom Francúzska, tvrdí v knihe bývalý šéf FFF

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 12:41 • 2 min
Zidane chcel byť trénerom Francúzska, tvrdí v knihe bývalý šéf FFF

PARÍŽ - Pred dvoma rokmi, keď Laurent Blanc odmietol predĺžiť kontrakt pri francúzskej reprezentácii po EURO 2012, mal záujem o post hlavného trénera pri národnom tíme aj Zinedine Zidane. Vo svojej knihe to uviedol bývalý prezident Francúzskej futbalovej reprezentácii Noel Le Graet. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Zinedine Zidane by chcel s radosťou viesť tím Les Bleus. To je jasné - on to chcel! Stretol som sa s touto jeho požiadavkou," tvrdí Le Graet v čerstvo vydanej publikácii "Svetoví šampióni'98 - Tajomstvo a Sila", ktorú napísal spoločne so športovými redaktormi Gillesom Verdezom a Arnaudom Ramsayom.

 

Namiesto toho, Le Graet podporil Didiera Deschampsa, ktorý bol Zidaneho kapitánom pri triumfoch na majstrovstvách sveta 1998 a EURO 2000 a mal za sebou vydarené trénerské zastávky. "Nebol to ten správny čas pre Zidaneho, potreboval viesť najskôr nejaký tím na klubovej úrovni," vysvetlil Le Graet na adresu Zidaneho, ktorý sa neskôr stal asistentom trénera Carla Ancelottiho v Reale Madrid.

 

Deschamps povedie Francúzsko na svetovom šampionáte v Brazílii, kam sa "les Bleus" kvalifikovali po úspešnej baráži cez Ukrajinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies