Ženy, ktoré boli väznené viac ako 10 rokov prehovorili: Ďakujeme za podporu!

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:26 • 2 min
Ženy, ktoré boli väznené viac ako 10 rokov prehovorili: Ďakujeme za podporu!

CLEVELAND - Tri zo štyroch mladých žien, ktorých najmenej desať rokov držal v americkom Clevelande v zajatí 52-ročný Ariel Castro, zverejnili v noci nadnes na portáli YouTube videozáznam. Ďakujú v ňom verejnosti za podporu a finančnú pomoc, prichádzajúcu na ich nadačný fond, ktorý im umožnil začať žiť nové životy.

slovakia

left justify in out

Vyše trojminútový videozáznam s nimi urobili minulý týždeň zástupcovia tohto fondu, informovala tlačová agentúra AP. Amanda Berryová (27), s ktorou má Castro šesťročnú dcéru, Gina DeJesusová (23) a Michelle Knightová (32) boli unesené v rokoch 2002 až 2004, keď mali 14, 16 a 20 rokov.

Ženy na videu uviedli, že podpora a modlitby ich rodín, priateľov a verejnosti im umožnili vybudovať si nové životy po tom, čo Berryová nazvala "celým týmto utrpením". Knightová na videozázname z 2. júla, povedala, že "prešla peklom tam i nazad, ale je dostatočne silná na to, aby ho prešla s úsmevom na tvári a zdvihnutou hlavou."  

"Nechcem, aby ma pohltila nenávisť," dodala s tým, že kráča ruku v ruke so svojím najlepším priateľom - Bohom. Vyjadrila tiež túžbu pomáhať druhým, ktorí sa ocitnú v podobne ťažkých situáciách.  Právna zástupkyňa Knightovej, Kathy Josephová, povedala, že trojica žien chcela "poďakovať ľuďom z Clevelandu a celého sveta, teraz, keď uplynuli dva mesiace" od ich vyslobodenia. Povedala, že ich ľudia spoznávajú a "preto sa rozhodli pridať hlasy a tváre k svojim od srdca mieneným posolstvám". Ženy vyzerali zdravo a atraktívne, hovorili každá osobitne a žiadna z nich sa nezmienila o tom, čím počas väznenia prešli. 

"Chcem, aby každý vedel, aká som šťastná, že som doma so svojou rodinou, priateľmi. Je to neuveriteľné," vyhlásila Berryová. "Všetci, ktorí nám pomohli, boli naším požehnaním." "Prosím všetkých, aby naďalej rešpektovali naše súkromie a dali nám čas na návrat do normálneho života," uviedla.

Poďakovala aj Gina DeJesusová, ktorá bola unesená ako 14-ročná. Jej rodičia vyzvali všetkých, ktorých príbuzní sú nezvestní, aby sa nebáli požiadať o pomoc susedov. 

Ich únosca Castro čaká vo väzbe na súdny proces.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies