Ženu po 20 rokoch pozvali na stretnutie bývalých spolužiakov, jej odpoveď ich musela poriadne zmraziť

NETKY.SK • 11 Október 2017, 16:00 • 2 min
Ženu po 20 rokoch pozvali na stretnutie bývalých spolužiakov, jej odpoveď ich musela poriadne zmraziť

ŠTOKHOLM – Bývalí spolužiaci po 20 rokoch zorganizovali triednu stretávku. Pozvali aj Anniko (36). Myslíte, že sa potešila?

slovakia

left justify in out

Ani nie. Bezcitným a krutým deckám, ktoré sú teraz o 20 rokov staršie adresovala chladnú odpoveď. Zverejnila ju aj na Facebooku, aby na vážny problém šikany upozornila širšiu verejnosť.

 

„Drahá trieda 9.B.

Ďakujem za vaše pozvanie na stretávku po 20 rokoch.

 

Nemôžem uveriť, že už prešlo toľko rokov odkedy sme odišli zo školy, aj keď ako sa hovorí, všetko bolo včera. Je pekné, že ste si po takej dobe uchovali krásne spomienky. Pre mňa však školské časy zostávajú veľmi temným obdobím v živote.

 

Možno si spomínate, že v ôsmom ročníku som prešla do inej triedy. Bolo to preto, aby som nemusela počúvať to ticho, ktorým ste vyjadrovali svoj odpor, keď som prechádzala po chodbe. Chcela som sa vyhnúť vášmu tupému smiechu za mojím chrbtom a chladným pohľadom, ktoré som nikdy neprestala pociťovať počas vyučovania. Niektorí z vás si na tom dali naozaj záležať.

 

Na túto krutosť nikdy nezabudnem, dokonca ani po 20 rokoch. Stále v hlave počujem váš piskľavý hlas, ktorý mi neustále pripomína, že som menejcenná. Samozrejme, vo vnútri viem, že to nie je pravda.

 

Chcem veriť, že z vás vyrástli dobrí ľudia. Mnohí z vás už asi majú deti. Dúfam, že sa nikdy nebudú zobúdzať so strachom, že nechcú ísť do školy. Nikto si to nezaslúži.

 

P.S. Mimochodom, na miesto toho, aby som utratila peniaze na cestu do Štokholmu, darovala som 2 000 dolárov organizácii, ktorá sa venuje školskej šikane.“

 

Po týchto slovách niektorí z bývalých spolužiakov napísali Anniko ospravedlnenie. Jej príbeh môže byť dobrým ponaučením aj pre dnešné deti. Šikana je stále veľký problém. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies