Žena si na partnerku v podnikaní najala mužov s bejzbalovou palicou

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 15:46 • 2 min
Žena si na partnerku v podnikaní najala mužov s bejzbalovou palicou

BRATISLAVA - Polícia obvinila ženu, ktorá partnerke v podnikaní hrozila, že ju dá zmlátiť bejzbalovou palicou. Vydieranie prekazila Národná kriminálna agentúra.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Andrey Dobiášovej zorganizovali koncom marca akciu na zadržanie páchateľov. Okrem 41-ročnej Zlatice H. obvinili štyroch mužov, ktorých si najala na zastrašenie.
     

Zlatica H. zháňala pre poškodenú podnikateľku M.Š. klientov, ktorých majetok sa dostal do exekúcie. Z predaja nehnuteľností dostávala podiely. Ich vzájomná spolupráca prekročila zákonný rámec v momente, keď sa Zlatica H. pokúsila vymôcť od M.Š. províziu vo výške 25.000 eur pomocou štyroch najatých mužov - Olivera M. (35), Lukáša D. (28), Mareka H. (30) a Andreja B. (28).
     

Podľa Dobiášovej mali muži zastrašiť poškodenú podnikateľku už len svojím zjavom. V januári tohto roka sa v ich sprievode Zlatica H. stretla s M.Š. na čerpacej stanici pri Nitre.
     

"Zlatica H. tam podľa operatívnych informácií verbálne hrozila tak, že vie o nej a jej rodine všetko a 'nie je problém dať tomu a tomu peniaze, ktorý za tisíc eur hocikoho zmláti bejzbalkou',“ vysvetlila policajná hovorkyňa. Zlatica H. nútila poškodenú, aby predala rodinný dom v Drážovciach a z výnosu predaja jej odovzdala 25.000 eur.
     

Všetci piati obvinení skončili vo väzbe. Pri ich zadržaní polícia zaistila aj potrebné dôkazy. Vyšetrovanie prípadu pokračuje. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 10 až 20 rokov, doplnila Dobiášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies