Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 otriaslo ostrovmi Kréta a Chania

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:19 • 2 min
Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 otriaslo ostrovmi Kréta a Chania

ATÉNY - Miestne úrady zatiaľ hlásili materiálne škody na niekoľkých budovách a obchodoch.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo v sobotu oblasť Stredozemného mora neďaleko gréckych ostrovov Kréta a Chania. Informovali o tom miestne úrady.

Zemetrasenie, ku ktorému došlo o 15:11 SELČ, malo podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) epicentrum približne 70 kilometrov západne od ostrovov Chania a Kréta a nachádzalo sa v hĺbke 60 kilometrov pod zemským povrchom.

Miestne úrady zatiaľ hlásili materiálne škody na niekoľkých budovách a obchodoch. Doteraz neboli zaznamenané žiadne vážnejšie zranenia. Ošetrený musel byť len jeden ľahšie zranený obyvateľ mesta Chania, ktorý sa zranil po tom, čo vyskočil z balkóna na prvom poschodí obytného domu a dopadol na strechu auta stojaceho pod ním.

Panika podľa DPA čiastočne zavládla v meste Chania na rovnomennom ostrove, kde tisíce obyvateľov vyšli zo strachu do ulíc. "Bojíme sa vrátiť do domu. Cítili sme sunúť sa veľké skaly z hôr, potom sa začala triasť zem," citovala jednu z obyvateliek agentúra DPA.

Podľa gréckych úradov po zemetrasení nasledovalo viacero dotrasov s magnitúdou okolo 4.

V Grécku sú zemetrasenia pomerne časté. Väčšina nespôsobí vážnejšie škody, pri zemetrasení s magnitúdou 5,9 v roku 1999 však v krajine zahynulo 143 ľudí, napísala agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies