Zemetrasenie na východe Konga si vyžiadalo najmenej tri obete

NETKY.SK • 7 August 2015, 13:44 • 2 min
Zemetrasenie na východe Konga si vyžiadalo najmenej tri obete

GOMA - Najmenej traja ľudia dnes zahynuli a ďalších šesť utrpelo zranenia po tom, ako zemetrasenie s magnitúdou 5,6 zasiahlo v skorých ranných hodinách východnú časť Konžskej demokratickej republiky (KDR). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia miestnej vlády.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov nameraných americkou geologickou službu USGS, ktorá mapuje zemetrasenia vo všetkých častiach sveta, sa epicentrom otrasov nachádzalo približne 40 kilometrov severne od mesta Bukavu, neďaleko rwandskej hranice. K otrasom prišlo o 03.25 h miestneho času.
     

"Došlo k trom úmrtiam. Dve z nich boli deti v dome v Bukavu, tretím bol príslušník polície nachádzajúci sa v blízkosti (miestneho) letiska," uviedol hovorca konžskej vlády Lambert Mende. 
     

Zdroje agentúry Reuters v Bukavu uviedli, že počet obetí zemetrasenia môže ešte mierne vzrásť, rozsiahle materiálne škody však v meste nezaznamenali. 
     

Zemetrasenie tiež vyvolalo obavy ohľadom neďalekej aktívnej sopky Nyiragongo, ktorej výbuch v roku 2002 usmrtil desiatky ľudí a lávové prúdy vtedy spustošili neďaleké mesto Goma. Vláda KDR teraz do oblasti vyslala tím odborníkov, aby preskúmal, či na sopke nevznikli nové trhliny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies