Zemanovi pučisti odišli z vedenia ČSSD

NETKY.SK • 8 November 2013, 11:43 • 2 min
Zemanovi pučisti odišli z vedenia ČSSD

PRAHA - Hlavní aktéri kauzy okolo údajnej snahy o zvrhnutie predsedu Českej strany sociálne demokratickej (ČSSD) v piatok rezignovali zo svojich funkcií vo vedení strany.

slovakia

left justify in out

Michal Hašek a Jeroným Tejc chcú týmto krokom podľa vlastných slov "upokojiť situáciu," cituje ich spravodajský portál iDNES.cz. "Veríme, že prispejeme k upokojeniu situácie v ČSSD a zastavíme nezmyselný hon na všetkých sociálnych demokratov, ktorí sa previli tým, že prejavili svoj názor," vyhlásil Hašek.

Dnes už len bývalý podpredseda ČSSD Hašek a niekdajší šéf straníckeho poslaneckého klubu Tejc sa krátko po voľbách stretli s prezidentom Milošom Zemanom. Hašeka pritom usvedčili z klamstva, keď stretnutie niekoľkokrát verejne poprel. Napokon sa však ukázalo, že so Zemanom skutočne tajne rokoval, čo médiá interpretovali ako snahu o zosadenie Sobotku. 

ČSSD predčasné voľby vyhrala, avšak len so ziskom 20,5 percenta, čo niektorí označujú za neúspech. V súčasnosti sa ako najpravdepodobnejší scenár javí vytvorenie koalície za účasti hnutia ANO miliardára Andreja Babiša a kresťanských demokratov z KDU-ČSL, ktorí sa po viac ako troch rokoch vracajú do Poslaneckej snemovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies