Zeman: Oddeliť súvislosť medzi migrantmi a terorizmom je naivné, hranice by mala chrániť aj česká armáda

NETKY.SK • 24 November 2015, 12:44 • 2 min
Zeman: Oddeliť súvislosť medzi migrantmi a terorizmom je naivné, hranice by mala chrániť aj česká armáda

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman varoval dnes na veliteľskom zhromaždení tamojšej armády pred rizikom, ktoré môžu predstavovať nelegálni migranti.

slovakia

left justify in out

"Je naivné domnievať sa, že neexistuje žiadna súvislosť medzi migračnou vlnou a terorizmom," uviedol Zeman, ktorého citoval spravodajský server Novinky.cz. "Nebezpečenstvo sa priblížilo k našim hraniciam," domnieva sa český prezident, podľa ktorého na tom nič nemení ani skutočnosť, že ČR je nateraz iba tranzitnou krajinou.


Potenciálne podľa neho hrozí, že pokiaľ Nemecko a Rakúsko uzavrú hranice, prípadne začnú vracať ekonomických utečencov, bude to znamenať problém i pre Českú republiku. Zeman zdôraznil, že utečenci, ktorí mieria najčastejšie do Nemecka, sú súčasťou nelegálnej migrácie. Zvládnutie migračnej vlny bude podľa neho jednou z nových úloh, ktorými sa bude musieť vyrovnať armáda. Zeman je presvedčený, že česká armáda by sa mala zapojiť aj do prípadnej akcie na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies