Železniční nadšenci sa stretli na 14. ročníku zrazu historických rušňov

NETKY.SK • 23 Jún 2012, 13:20 • 2 min
Železniční nadšenci sa stretli na 14. ročníku zrazu historických rušňov

Železniční nadšenci sa stretli na 14. ročníku zrazu historických rušňov - Doprava Vajsochrová Trnková Túto akciu každoročne organizujeme.

slovakia

left justify in out

img

Vajsochrová Trnková: "Túto akciu každoročne organizujeme. Niektorí ľudia si už ani nevedia predstaviť rok bez tejto akcie. Je to štrnásty ročník, kde sa stretávajú všetci dobrovoľníci, ktorí sa starajú o parné rušne. Pre nich je to jednoducho súčasť života. Každý rok ju budeme opakovať, aby sme sa mohli opäť takto stretnúť."

Železniční nadšenci sa dnes v Bratislave stretli na 14. ročníku celoslovenského zrazu historických železničných vozidiel, Rendez 2012. Dvojdňové podujatie, ktoré bude pokračovať aj v priebehu nedele (24. 6.), ponúka návštevníkov možnosti jazdy na historických rušňoch či vyhliadkové výlety do okolia na motorových alebo parných rušňoch a nechýbajú ani rôzne výstavy. "Každý nadšenec železnice si tu niečo nájde," podotkla pre TASR hovorkyňa podujatia Zora Vajsochrová Trnková. Na akcii je vystavených šesť prevádzkyschopných parných rušňov a desať historických motorových rušňov. Návštevníci si môžu tiež pozrieť statické exponáty, ktoré nie sú schopné prevádzky, no v budúcnosti by sa mali rekonštruovať. "Na podujatí je najstaršou lokomotíva číslo 310, ktorá nie je momentálne v prevádzkyschopnom stave, ale má už vyše 100 rokov," priblížila Vajsochrová Trnková. Kedysi jazdila v okolí Vrútok a ešte do konca minulého roka vozila deti na nostalgických jazdách. "Musíme ju zrekonštruovať a keď sa nájdu peniaze, bude jazdiť znova," dodala Vajsochrová Trnková. Akcia je určená pre dospelých aj deti. Počas podujatia sa uskutoční prezentácia detskej knižky Želkova škôlka. Je to kniha venovaná prevencii na železnici, ktorá učí deti, ako sa správať pri prechádzaní cez koľajnice. Železniční nadšenci už teraz vedia, že sa na takejto akcii chcú stretnúť aj opäť o rok. "Niektorí ľudia si už ani nevedia predstaviť rok bez takéhoto stretnutia dobrovoľníkov, ktorí sa starajú o historické rušne," skonštatovala Vasochrová Trnková. Pre nich je to podľa jej slov jednoducho súčasť života.
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies