Železničné spoje v Leviciach posilní rýchlik aj osobné vlaky

NETKY.SK • 13 December 2014, 13:35 • 2 min
Železničné spoje v Leviciach posilní rýchlik aj osobné vlaky

LEVICE - Obyvatelia Levíc budú môcť od 14. decembra využívať nové železničné spoje, ktoré im zjednodušia cestovanie do Bratislavy, Nových Zámkov a do obce Čata.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Železničná spoločnosť Slovensko, nový rýchlik bude odchádzať ráno minútu pred pol piatou z Levíc do Bratislavy a večer v opačnom smere z Bratislavy do Levíc s odchodom minútu po 20. hodine. Nový osobný vlak pribudne v pracovné dni aj na trati medzi Levicami a Novými Zámkami. V popoludňajších hodinách bude mať odchod z Levíc 11 minút pre 14. hodinou a z Nových Zámkov do Levíc dve minúty po 14. hodine. Posilnená bude tiež doprava v smere na Štúrovo, kde je denne vypravených šesť a v opačnom smere päť vlakov. Od 14. decembra k nim na tejto trati pribudne ďalší popoludňajší spoj určený pre školákov, ktorí dochádzajú z Levíc do obce Čata.
      

Levický primátor Štefan Mišák nové vlakové spoje víta. Podľa jeho slov umožnia obyvateľom mesta lepšie dopravné spojenie v rámci Nitrianskeho kraja i do hlavného mesta. "Určite proti tomu neprotestujem. Sme radi, že sa vlaková doprava v našom meste posilnila. Na železničnú dopravu mesto nemá veľký dosah, ale keď majú pribudnúť nové spoje, tak chceme, aby z toho mali občania čo najväčší úžitok. Preto sme už začali komunikovať s dopravným podnikom o grafikone mestskej autobusovej dopravy," povedal Mišák. Podľa jeho slov chce radnica s dopravcom Arriva Nové Zámky rokovať o úpravách grafikonu tak, aby boli k novým železničným spojom aj prípoje mestskej hromadnej dopravy. "Aby cestujúci stihli prísť včas na vlak, prípadne sa mali ako odviesť domov, keď z neho vystúpia," dodal Mišák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies