Železničiari uzavreli dohody o náhradnej autobusovej doprave

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 14:23 • 2 min
Železničiari uzavreli dohody o náhradnej autobusovej doprave

BRATISLAVA - Štátna Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) uzatvorila rámcové dohody o zabezpečení náhradnej autobusovej dopravy v bratislavskom regióne v okruhoch Lužianky, Kúty a Nové Zámky s troma dopravcami.

slovakia

left justify in out

Celková predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb počas nefungovania vlakovej prepravy by mala dosiahnuť maximálne 450 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (540 tis. eur vrátane dane) v závislosti od rozsahu ich využitia. V každom z uvedených troch okruhov môže táto suma dosiahnuť najviac 150 tis. eur bez dane (180 tis. eur s daňou). Zmluvy sú uzavreté s platnosťou do 31. októbra tohto roka.


Náhradnú autobusovú dopravu v okruhu Lužianky na traťových úsekoch Leopoldov - Nové Mesto nad Váhom, Leopoldov - Lužianky, Lužianky - Nitra, Lužianky - Topoľčany a Zbehy -Jelšovce a späť bude zabezpečovať Jozef Krížek - Autodoprava JOKR. Za jeden kilometer dopravy navrhol cenu 1,35 eura a za každých ukončených pätnásť minút státia (stojné) 1,45 eura. Druhú ponuku v tejto časti predložila spoločnosť Arriva Trnava, a. s. (predtým SAD Trnava, a. s.) - za dopravu 1,35 eura a za stojné 2 eurá.


Arriva Trnava bude vykonávať náhradnú autobusovú dopravu v okruhu Kúty na traťových úsekoch Kúty - Lanžhot (ČR), Kúty - Bratislava, Zohor - Záhorská Ves, Kúty - Skalica na Slovensku a Kúty - Trnava a späť. Prepravca predložil ponuku ako jediný - za kilometer dopravy 1,35 eura a za stojné 2 eurá. Sesterská spoločnosť Arriva Nové Zámky, a. s. (predtým SAD Nové Zámky) bude zabezpečovať náhradnú autobusovú dopravu v okruhu Nové Zámky na traťových úsekoch Nové Zámky - Komárno - Komárom (Maďarsko), Galanta - Štúrovo - Szob (Maďarsko), Nové Zámky - Nitra a Úľany nad Žitavou - Zlaté Moravce a späť. Aj v tomto prípade išlo o jedinú ponuku - za kilometer dopravy 2,05 eura a za stojné 2,40 eura.


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies