Železnice rozhodli: Kotlebovci vo vlakoch skončili, chcú však naďalej pokračovať

NETKY.SK • 3 August 2016, 14:02 • 2 min
Železnice rozhodli: Kotlebovci vo vlakoch skončili, chcú však naďalej pokračovať

BRATISLAVA – Kotlebove hliadky vo vlakoch skončili. Rozhodli o tom železnice, ktoré proti nim vydali nariadenie. Platí už od prvého júla. Na toto nariadenie ihneď zareagoval najmladší poslanec NR SR Milan Mazurek.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v novom nariadení, ktoré platí od 1.júla uvádza, že je možne vykázať hliadku von z vlaku. V cestovnom poriadku ZSSK sa píše, že ak cestujúci vidí neoprávneného kontrolóra a kontrolór bude vykázaný.

 

„Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je vo vlakoch ZSSK zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom... Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony," píše sa v novom poriadku ZSSK.

 

Kotlebove hliadky zakazuje aj odsek o tom, že sa vo vlaku nesmie vykonávať propagácia politickej strany, politickú agitáciu, alebo podporu názvu politickej strany.

 

ĽS NS: Hliadky vo vlakoch budú pokračovať, ešte ich aj rozšíria

Ľudová strana Naše Slovensko bude pokračovať v hliadkach vo vlakoch a od jesene spúšťa vlakové hliadky aj na západnom okruhu. Ako dnes informoval agentúru SITA podpredseda strany Milan Uhrík, ĽS Naše Slovensko patrí medzi VIP-klientov ŽSR. „V súčasnosti máme k dispozícii deväť prenosných, celosieťových, celoročných cestovných lístkov v celkovej hodnote viac ako 8 600 eur. Medializované správy pokladáme za trápny pokus zdiskreditovať našu prácu v prospech slušných ľudí. Takéto pokusy nám len dávajú novú odvahu a energiu pokračovať v ochrane tých, čo nechráni štát,“ zdôraznil. 

 

Na zmenu cestovného poriadku zareagoval aj poslanec NR SR za ĽS NS Milan Mazurek, ktorý sa na svojom facebooku tomuto rozhodnutiu vysmial.

 

„Ja som si dnes počas vlakovej hliadky na trase Spišská Nová Ves - Košice čítal článok, kde sa písalo ako nás z vlakov od 1. júla vyhodili. Naozaj som sa musel pousmiať, keďže hliadka polície sedela hneď vo vedľajšom vozni. Nepostrehol som z ich strany ale záujem vyhadzovať nás z vlaku. ĽS – Naše Slovensko nenechá svoj vlastný národ v problémoch, my nie sme zradcovia z SNS," napísal Mazurek na facebooku.

 

 

 
Hliadky ĽS Naše Slovensko sú vo vlakoch od apríla. Strana ich zaviedla po útoku 16-ročného Šimona na 21-ročnú Viktóriu, ktorý sa odohral začiatkom apríla. Páchateľ na dievča zaútočil a následne mu ukradol peňaženku, chytila ho však polícia. Kotleba páchateľa označil za „cigánskeho extrémistu“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies