Zelenskyj žiada, aby štáty EÚ Rusom zákázali vstup do svojich krajín

NETKY.SK • 9 August 2022, 14:44 • 2 min
Zelenskyj žiada, aby štáty EÚ Rusom zákázali vstup do svojich krajín

KYJEV - Všetci Rusi majú podľa ukrajinského prezidenta pykať za činy Vladimíra Putina.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok vyzval západných lídrov, aby ruským občanom zakázali cestovať na svoje územie v rámci trestu za vojenský útok na Ukrajinu. Uviedol to v rozhovore pre americký denník The Washington Post. 

 

 

Z domova: Ukrajina zastavila tranzit ruského plynu na Slovensko!

 
img

 

Zelenskyj v rozhovore uviedol, že Rusi by mali byť nútení „žiť vo svojom vlastnom svete, až kým nezmenia svoju filozofiu," a dodal: „Bez ohľadu na typ Rusa... nech idú do Ruska."

 

Ruskí občania podľa jeho slov tvrdia, že vojna na Ukrajine s nimi nemá nič spoločné a celá populácia za ňu nemôže niesť zodpovednosť. Zelenskyj však tvrdí opak. Obyvatelia si vybrali túto vládu a nebojujú proti nej, nehádajú sa s ňou, nekričia na ňu," pokračoval.

 

img


Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na tieto vyjadrenia povedal, že nie je možné, aby boli Rusi izolovaní od zvyšku sveta. Zároveň nastolil otázku, či by Európa mala naďalej podporovať Zelenského.

„Iracionálnosť jeho myslenia je v tomto prípade mimo škály... Dá sa to vnímať len mimoriadne negatívne. Akýkoľvek pokus o izoláciu Ruska alebo Rusov je proces, ktorý nemá perspektívu," uviedol Peskov.

Dodal, že Európa si skôr či neskôr začne klásť otázku, či Zelenskyj robí všetko správne a či by jej občania mali platiť za jeho rozmary."

 

Prečítajte si aj: Heger: Pomoc Ukrajine je naša morálna povinnosť, Fico a Blaha sú najväčší dezinformátori



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona