Zdravotníci potvrdili prvé prípady cholery v hlavnom meste

NETKY.SK • 25 Október 2010, 07:23 • 2 min
Zdravotníci potvrdili prvé prípady cholery v hlavnom meste

Zdravotníci potvrdili prvé prípady cholery v hlavnom meste

slovakia

left justify in out

img

Päť prípadov cholery potvrdili v sobotu v Port-Au-Prince na Haiti. Išlo o prvé prípady v choroby v hlavnom meste, informovali predstavitelia OSN a Haiti.
      Prípady z haitského hlavného mesta zvýšili obavy z rozšírenia epidémie, ktorá si už vyžiadala životy vyše 200 ľudí, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.
      "Potvrdili sme päť prípadov v Port-au-Prince... boli veľmi rýchlo diagnostikované a izolované," povedala hovorkyňa OSN pre humanitárne záležitosti Imogen Wallová.
      Wallová zdôraznila, že piati pacienti sa nakazili v hlavnej zóne vypuknutia choroby - v regióne Artibonite na sever od hlavného mesta. Potom cestovali do Port-Au-Prince, kde ochoreli.
      "Nejde o novú lokalitu infekcie," povedala hovorkyňa a dodala, že zvýšili dohľad v Port-Au-Prince, kde v táboroch žije 1,3 milióna ľudí, ktorí prežili zemetrasenie zo začiatku roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies