Zdanlivo negatívna črta môže znamenať niečo úplne iné: Ktoré vlastnosti vypovedajú o inteligencii človeka?

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 15:00 • 2 min
Zdanlivo negatívna črta môže znamenať niečo úplne iné: Ktoré vlastnosti vypovedajú o inteligencii človeka?

Inteligentný človek nemusí byť vždy ten, koho si v miestnosti všimnete prvého...

slovakia

left justify in out

Inteligentní ľudia sa vo väčšine prípadov vyznačujú určitými spoločnými črtami. Rozhodne nejde o tých, ktorí na seba strhávajú pozornosť okolia a sú vždy v centre diania. Obvykle sú nenápadní a radšej pozorujú, ako by sa mali aktívne zapájať do diania. Na základe toho si ale dokážu vytvoriť dokonalé úsudky. Ktoré vlastnosti teda inteligentov spájajú?

 

Nadpriemerne inteligentný človek je často introvert. So stúpajúcim inteligenčným kvocientom vraj klesá extrovertnosť. Zároveň funguje úmernosť, že čím vyššie IQ, tým vyššia miera introvertnosti sa prejavuje. U ľudí s IQ viac ako 160 ide dokonca často o patologické stavy.

 

S introvertnosťou súvisí aj hĺbavosť. Pre tento typ ľudí je totiž typické, že často vedú vnútorné monológy a so svojimi emóciami a pocitmi vychádzajú „na svetlo sveta“ menej často.

 

Pri inteligentoch dochádza zo strany okolia k nepochopeniu. Títo ľudia zvyknú pôsobiť odmerane, niekedy arogantne. Nie sú veľmi zhovorčiví, dokonca sa vyhýbajú očnému kontaktu. Majú svoj svet, preto ich neraz vnímajú ako čudákov. Majú problém nadväzovať vzťahy, pretože príliš rozmýšľajú nad každým svojim krokom. A tak sa radšej tvária, že nemajú záujem.

 

Na druhej strane, vďaka tomu, že sa príliš nezaťažujú konverzovaním a pútaním pozornosti, majú väčší priestor všímať si aj tie najmenšie detaily. Majú napríklad veľmi dobrú schopnosť odhadnúť človeka na základe toho, ako sa prejavuje.

 

Pravdou je tiež skutočnosť, že ľudia s vysokým IQ sú veľmi opatrní. Práve kvôli tomu, že uvažujú o všetkých možnostiach, ktoré môžu nastať a myslia dopredu, nepúšťajú sa do riskantných veci. To zasa človek s nižším IQ robí. Riskuje a neuvažuje nad možnou stratou, preto sa stáva, že práve on dosahuje väčší úspech.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies