Záujem o virtuálne sídla v Bratislave rastie aj u Ukrajincov

NETKY.SK • 13 Február 2023, 14:30 • 2 min
Záujem o virtuálne sídla v Bratislave rastie aj u Ukrajincov

Bratislava - Hlavné mesto SR Bratislava, ako jedno z hlavných ekonomických a kultúrnych centier Slovenska, ponúka vynikajúce príležitosti pre podnikateľov.

slovakia

left justify in out

To robí z Bratislavy atraktívne miesto pre subjekty zo Slovenska aj zahraničia, vrátane Ukrajiny, hľadajúce virtuálne sídlo. Analýza verejne dostupných dát ukazuje, že počet firiem i živnostníkov využívajúcich virtuálne sídlo stúpa dlhodobo každý mesiac. V roku 2022 pribudlo v Bratislave celkovo 4 695 aktívnych subjektov s virtuálnym sídlom. Na konci roka 2022 mala Bratislava celkovo 32 044 firiem a živnostníkov s aktívnym virtuálnym sídlom. Z tohto počtu je asi 22 % platcami DPH. Počet firiem s adresou na virtuálnom sídle, v ktorých má konateľ (alebo spoločník) trvalý pobyt na Ukrajine narástol v Bratislava medziročne o 23 %. K 1.1.2023 využíva služby virtuálneho sídla celkom 503 takýchto subjektov. Využívanie virtuálneho sídla umožňuje subjektom rýchlo reagovať na zmeny na trhu a zároveň im umožňuje zostať konkurencieschopnými. Okrem toho, mnohé firmy môžu znížiť svoje náklady na prevádzku, pretože nemusia platiť za kancelárske priestory a iné prevádzkové náklady. V roku 2022 výrazne vzrástol počet subjektov s virtuálnym sídlom nie len v Bratislave, čo potvrdzuje trend smerujúci k využívaniu flexibilných služieb, akým je aj virtuálne sídlo. Vzhľadom na výhody, ktoré táto forma fungovania prináša, je pravdepodobné, že trend rastu bude pokračovať aj v budúcnosti.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies