Záujem investorov o Slovensko rastie

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 10:19 • 2 min
Záujem investorov o Slovensko rastie

BRATISLAVA - Záujem investorov o Slovensko rastie. Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v prvom polroku uzavrela osem investičných projektov za 320 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Vďaka týmto projektom by malo na Slovensku vzniknúť viac ako 1 800 nových projektov. V prvom polroku minulého roka pritom SARIO uzavrela tri investície v objeme 75 mil. eur s potenciálom vytvorenia 840 nových pracovných miest. "Lákať investície na Slovensko, podporovať slovenské firmy pri presadení sa na zahraničných trhoch a cez zahraničné zastúpenia získať priamy kontakt s tamojším trhom sú správne priority, ktoré prinášajú výsledky," ohodnotil dosiahnuté výsledky generálny riaditeľ SARIO Robert Šimončič.

Investície uzavreté v prvom polroku tohto roka budú smerovať do výroby pneumatík, komponentov pre automobilový priemysel, spracovania kovov, sanitárnych výrobkov, elektronických výrobkov a do vybudovania centra zdieľaných služieb. "Väčšina projektov smeruje do doteraz znevýhodnených regiónov. Najviac si polepšia Košický, Trenčiansky, Žilinský, Nitriansky a Bratislavský kraj,“ dodal Šimončič. 

Úlohou agentúry SARIO je taktiež pomáhať slovenským firmám presadiť sa na zahraničných trhoch. "Riešili sme 215 dopytov spoločností, ktoré smerovali primárne na trhy Ruskej federácie a Európskej únie. Sme presvedčení, že naši výrobcovia vedia zahraničným partnerom ponúknuť kvalitu a presadiť sa tak na svetových trhoch," konštatoval Šimončič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies