Meteorológovia varujú pred poľadovicou či silným vetrom

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 09:00 • 2 min
Meteorológovia varujú pred poľadovicou či silným vetrom

BRATISLAVA - Na viacerých miestach Slovenska sa môže v pondelok vyskytnúť silný vietor či poľadovica. V severných oblastiach sa môžu tvoriť záveje a snehové jazyky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého stupňa. V Michalovciach zase treba počítať s rizikom povodní.

slovakia

left justify in out

Výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách platia pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno a Banská Bystrica. Veternejšie bude aj mimo hôr. So silným vetrom treba počítať vo viacerých okresoch Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja. Na severe Slovenska sa v pondelok ráno očakáva aj tvorba snehových jazykov a závejov.

 

Meteorológovia upozorňujú tiež na poľadovicu, ktorá sa môže tvoriť vo viacerých okresoch Banskobystrického, Prešovského, Košického a Žilinského kraja. Na viacerých miestach Slovenska sa od pondelka večera očakáva mráz, čo predstavuje ohrozenie pre vegetáciu. V Michalovciach trvá naďalej hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňou. Predbežne platí do utorka (4. 4.) do 10.00 h. "Vzhľadom na hydrologickú situáciu na ukrajinskej časti povodia je predpoklad vzostupu vodnej hladiny na toku Latorica," priblížil SHMÚ. Hydrologická výstraha prvého stupňa platí aj pre okres Trebišov bez Roňavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies