Zatkli ďalšieho muža z New Jersey a obvinili ho z prípravy pomoci Islamskému štátu

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 06:59 • 2 min
Zatkli ďalšieho muža z New Jersey a obvinili ho z prípravy pomoci Islamskému štátu

NEWARK - Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zatkli ďalšieho muža zo štátu New Jersey, ktorý je obvinený z prípravy pomoci pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Úrady obvinili Alau Saadeha (23) z plánovania poskytovania materiálnej pomoci pre militantnú organizáciu IS a z ovplyvňovania svedka. Podľa úradov sa obvinený pokúšal presvedčiť svedka, aby klamal FBI, informovala v pondelok tlačová agentúra AP.

 

FBI a spoločný útvar na boj proti terorizmu vyšetrujú niekoľko ľudí v štátoch New York a New Jersey, keďže sa blíži sviatok 4. júla a vládnu zvýšené obavy z teroristických útokov. Tento mesiac už obvinili Samuela Rahamina Topaza (21) z plánovania zaradenia sa medzi členov Islamskému štátu.

 

Ďalší mladý muž, ktorý je Saadehovým bratom, odcestoval v máji na Blízky východ, kde sa chcel pridať k IS, ale zatkli ho v Jordánsku.

 

V policajných dokumentoch sa uvádza, že Topaz mal množstvo stretnutí so Saadehom, jeho bratom a 20-ročným Muntherom Omarom Salehom a komunikoval s nimi esemeskami aj telefonicky. Saleha, študenta univerzity v New Yorku, zatkli tento mesiac a obvinili ho z prípravy poskytovania materiálnej pomoci zahraničnej teroristickej organizácii.

 

Prokuratúra uviedla, že Saadeh sa ďalšej osobe zdôveril s podozrením, že Saleh alebo Topaz "donášali" na jeho brata a iniciovali jeho zatknutie v zahraničí - a že ak je toto pravda, on ako brat musí "niekoho zavraždiť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies