Zatkli členov siete, ktorá dodávala zbrane a financie IS

NETKY.SK • 20 November 2015, 06:50 • 2 min
Zatkli členov siete, ktorá dodávala zbrane a financie IS

DUBAJ - Kuvajtské úrady zatkli príslušníkov militantnej siete, ktorá dodávala extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) financie a zbrane. Napísala to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Medzi členmi skupiny boli Libanončan, Egypťan, piati Sýrčania, dvaja Austrálčania a jeden občan Kuvajtu, informovala kuvajtská štátna agentúra KUNA s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

 

Jeden z členov tejto teroristickej skupiny mal koordinovať presun militantov do zahraničia. Bol tiež finančným správcom, ktorý posielal peniaze na účty do Turecka a Austrálie. Ďalší z jej členov bol obchodníkom so zbraňami, špecifikovala KUNA.

 

Kuvajt zažil jeden z najhorších teroristických útokov spáchaných militantmi z IS v júni. Samovražedný útočník aktivoval výbušniny umiestnené na svojom tele v mešite imáma Sádika v meste Kuvajt v okamihu, keď sa tam modlili stovky šiitských moslimov, a usmrtil 27 ľudí.

 

Spojené štáty a ďalšie západné krajiny kritizovali Kuvajt za podľa nich tolerantný prístup k financovaniu militantov. V Kuvajte sa podľa agentúry Reuters konali verejné podujatia zamerané na získanie financií na podporu džihádistických aktivít v Sýrii a Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies