Zásoby v ropnom uzle v Cushingu klesli, ceny ropy zaznamenali mierny rast

NETKY.SK • 28 Október 2015, 09:16 • 2 min
Zásoby v ropnom uzle v Cushingu klesli, ceny ropy zaznamenali mierny rast

SINGAPUR - Po niekoľkých dňoch poklesu zaznamenali dnes ceny ropy mierny rast, keď trhy zareagovali na pokles zásob v americkom ropnom uzle v Cushingu (Oklahoma). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rast cien bol však minimálny, nakoľko na trhy naďalej vplýva fakt, že ponuka na trhu je napriek poklesu produkcie v USA vysoká a dopyt zostáva nízky. Investori okrem toho vyčkávajú na dnešné informácie amerického ministerstva energetiky o celkovom vývoji ropných zásob v USA za minulý týždeň. Očakávajú, že ministerstvo oznámi ďalšie zvýšenie zásob.

 

Trhy čakajú aj na vyhlásenie americkej centrálnej banky, ktorej vedenie dnes ukončí dvojdňové zasadnutie. Ekonómovia oslovení agentúrou Reuters predpokladajú, že Federálny rezervný systém (Fed) ešte ponechá úrokové sadzby nezmenené.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v decembri vzrástla oproti uzávierke v utorok (27.10.) o 3 centy na 46,84 USD (42,35 eura) za barel (159 litrov). Počas utorkového obchodovania klesla až na 46,41 USD/barel, čo bola najnižšia hodnota od polovice septembra.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s decembrovým kontraktom zaznamenala rast o 4 centy na 43,24 USD za barel. Počas obchodovania v utorok klesla až na 42,58 USD/barel, najnižšiu hodnotu od konca augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies